Direct naar de content

Weekberichten 11 tot en met 21 maart

Nacht tegen seksueel geweld
Zaterdag 11 maart, 23.30 uur
Stadshaven Brouwerij Rotterdam, Galileïstraat 24

Plan International organiseert in de nacht van zaterdag op zondag een sponsorloop om geld in te zamelen voor hun internationale aanpak van seksueel geweld tegen meisjes en jonge vrouwen. Wethouder Vincent Karremans en Ronald Buijt zijn aanwezig bij de wandeling tijdens de ‘Nacht Tegen Seksueel Geweld’. De wandeling is 20 kilometer en langs de route zijn onder meer verhalen te lezen van jonge vrouwen die te maken hebben gehad met seksueel geweld. (Meer informatie: Theo Breimer, bestuursvoorlichter wethouder Buijt, tel. 06 – 41316567 of: https://www.planinternational.nl/nacht-tegen-seksueel-geweld ).

Programmapresentatie Zomer op Zuid
Dinsdag 14 maart, 15.30 – 16.30 uur
Theater Zuidplein

Op dinsdag 14 maart presenteert Rotterdam Festivals samen met cultuurwethouder Said Kasmi het programma van Zomer op Zuid in Theater Zuidplein. Een zomer lang wordt het op Zuid genieten van muziek, dans, theater, film en vele andere events. Zomer op Zuid zet de schijnwerpers op Zuid met een veelzijdig programma van internationale toppers tot kleine culturele buurtinitiatieven. De presentatie start om 15.30 uur en vanaf 16.30 uur is het tijd voor een borrel, waar volop gelegenheid is om de cultuurmakers van Zomer op Zuid te ontmoeten. (Meer informatie: Ingrid Adriaanse, bestuursvoorlichter wethouder Kasmi, tel. 06 – 391 161 35).

Verkiezingen Provinciale Staten en Waterschappen
Woensdag 15 en donderdag 16 maart
Diverse locaties

Op verkiezingsdag 15 maart gaat burgemeester Aboutaleb langs bij enkele stemlocaties in Rotterdam om polshoogte te nemen en een praatje te maken met kiezers en stembureauleden. Om 9.00 uur bezoekt hij het stembureau bij het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard aan de Maasboulevard 123. Daar brengt hij zelf ook zijn stem uit. Daarna gaat hij naar Charlois en Delfshaven. Ten slotte bezoekt hij om 11.00 uur het hoofdkwartier Team Verkiezingen 010 in het Timmerhuis. Op 16 maart, de dag na de verkiezingen, gaat hij om 14.30 uur naar Ahoy waar de stemmen geteld worden. Hier spreekt hij met de tellers en andere medewerkers van de Centrale Stemopneming. (Meer informatie: Lisette van Bale, plv. woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 283 627 17).

Start bouw Mijnkintblok 1 en 2 in de Tarwewijk
Woensdag 15 maart, 15.00 uur
Tarwewijk, Bas Jungeriusstraat

Wethouder Chantal Zeegers (Klimaat, Bouwen en Wonen) slaat woensdag 15 maart de eerste paal van het Mijnkintbuurt fase 1 in de Tarwewijk. De eerste fase van de bouw bestaat uit een woningbouwproject met 72 sociale huurwoningen  en 16 eengezinswoningen in de midden huur voor starters, ouderen en gezinnen. De nieuwe woningen worden duurzaam gebouwd en aangesloten op stadsverwarming. Daarnaast wekken toekomstige bewoners met zonnepanelen zelf groene energie op. Dat is niet alleen goed voor het klimaat, maar verlaagt ook de energierekening. (Meer informatie bij: Ekin Yazbahar-Sönmez, bestuursvoorlichter wethouder Zeegers, tel. 06 – 134 283 89).

Ondertekening Uitvoeringsplan Studentenhuisvesting
Vrijdag 17 maart, 16.00 – 17.00 uur
Stadhuis, Coolsingel 40

Wethouder Chantal Zeegers (Klimaat, Bouwen en Wonen) ondertekent samen met onderwijsinstellingen (mbo, hbo en wo), studentenhuisvesters en studentenorganisaties het Uitvoeringsplan Studentenhuisvesting 2023-2026. Met dit plan wil de gemeente samen met de andere partners het grote tekort aan studentenwoningen in de stad aanpakken. Het doel is om elk jaar minimaal 400 studentenwoningen te realiseren, om te zorgen dat er voor iedere student een goede woonplek is. Onderdeel van het Uitvoeringplan is het Kwaliteitsbeleid Studentenhuisvesting. In dit kwaliteitsbeleid staat waar nieuw te ontwikkelen studentenhuisvesting aan moet voldoen. Het gaat dan om uitgangspunten voor betaalbaarheid, exploitatie, verhuur en aanwezigheid van voorzieningen. (Meer informatie: Ekin Yazbahar-Sönmez, bestuursvoorlichter wethouder Zeegers, tel. 06 – 134 283 89).