Direct naar de content

Weekberichten 11 tot en met 21 juni

Uitreiking 25.000e Energiebox010
Zaterdag 11 juni: Zuidwijk | Asterloo (bij het winkelcentrum)
Tijd: 13.30 – 14.00 uur

Wethouder Arno Bonte gaat aanstaande zaterdag voor de laatste keer de pleinen op! Samen met Wijk Energie Werkt, Energiebank Rotterdam en de milieucoaches van Milieucentrum Rotterdam helpt de wethouder een handje bij het uitdelen van de Energiebox010 op de Asterloo in Zuidwijk. De gratis doos zit vol energiebesparende producten waarmee per jaar zo’n 180 euro kan worden bespaard op de energierekening en waarmee de woning kan worden verduurzaamd. Ook kunnen bewoners direct ter plekke een afspraak maken voor een ‘huisbezoek’ door een ‘energiemonteur’ of energiecoach. De gemeente deelt, sinds 7 maart en nog tot 10 juli, in totaal 32.000 gratis energieboxen. Komend weekend wordt de mijlpaal van 25.000 boxen gehaald. Kijk voor meer informatie en de uitdeellocaties op duurzaam010.nl/energiebox010 (Meer informatie Ingrid Adriaanse, bestuursvoorlichter wethouder Bonte, tel. 06 – 391 161 35)

Paul Nijgh-penning
Maandag 13 juni, 16.00 uur
Burgerzaal stadhuis

Maandagmiddag reikt burgemeester Aboutaleb de Paul Nijgh-penning uit. De penning is bedoeld voor stadsgenoten die op sociaal-cultureel gebied beroepsmatig of vrijwillig werkzaam zijn (geweest) en zich daarbij op een bijzondere manier hebben onderscheiden. De penning wordt om het jaar uitgereikt en is vernoemd naar een Rotterdamse ondernemer die zowel bij zijn eigen expeditie- en cargadoorskantoor (Van Ommeren) als op maatschappelijk terrein revolutionaire sociale ideeën had en besluiten nam. (Meer informatie: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 512 663 15)

Feestelijke start transformatie Bloemhofschool
Dinsdag 14 juni, 17.15 uur
Locatie: Ericaplein

Op dinsdag 14 juni geeft wethouder Bas Kurvers (o.a. Bouwen en Wonen) op het Ericaplein een feestelijk startschot voor de duurzame verbouwing van de Bloemhofschool. Het historische schoolgebouw uit 1929 aan de Oleanderstraat in Rotterdam Zuid wordt getransformeerd naar 15 woningen in het middensegment voor onder andere starters en gezinnen. Tijdens de verbouwing worden de karakteristieke en authentieke details van het pand behouden. De start van de transformatie wordt gevierd met de ontwikkelaar, toekomstige bewoners en omwonenden. (Meer informatie bij: Ekin Yazbahar-Sönmez, bestuursvoorlichter wethouder Kurvers, tel. 06 – 134 283 89)

ZOOmeravond voor Rotterdamse zorgmedewerkers
Woensdag 15 juni, 16.00 uur
Diergaarde Blijdorp, Blijdorplaan

Diergaarde Blijdorp zet op een speciale ZOOmeravond van 15:00 tot 21:00 uur zijn deuren open voor Rotterdamse zorgmedewerkers. Zij zijn van harte welkom op uitnodiging van de gemeente Rotterdam in samenwerking met DeRotterdamseZorg. Met deze speciale ZOOmeravond bedankt de gemeente, namens alle Rotterdammers, de zorgmedewerkers voor hun inzet in de afgelopen (corona)tijd. Wethouder Christine Eskes (o.a. Zorg) opent officieel de ZOOmeravond bij het Oceanium. Dit doet zij met de onthulling van een beeld van Heart Work Heroes, dat speciaal hiervoor in de Diergaarde is geplaatst. (Meer informatie: Kristel van der Heiden, bestuursvoorlichter wethouder Eskes, tel. 06 – 28 74 17 94)

Bloemhof festival
Zaterdag 18 juni, 13.30 uur
Bloemhof, Putseplein

Zaterdag opent burgemeester Aboutaleb het Bloemhof festival, een festival voor en door buurtbewoners. Het thema is kunst en natuur met workshops, exposities, optredens en muziek. Bloemhof festival is een samenwerking tussen gemeente Rotterdam, Wijkplatform LikejeWijk en Groenemorgen. (Meer informatie: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 512 663 15)