Direct naar de content

Weekberichten 11 tot en met 19 oktober

Week van de Veiligheid 11 t/m 17 oktober
Maandag 11 oktober, 10.00 – 10.30 uur
Albeda, Rosestraat 1101

Op maandag 11 oktober openen onderwijswethouder Said Kasmi en voorzitter van het College van Bestuur van Albeda Ron Kooren de Week van Veiligheid. Middelbare en mbo-scholen, Rotterdamse rolmodellen en de gemeente Rotterdam organiseren die week diverse activiteiten. Doel van deze activiteiten is het gesprek tussen leerlingen, studenten en leraren te bevorderen over lastige onderwerpen zoals (online) agressie, pesten, seksuele intimidatie en wapenbezit. In het kader van de Week van de Veiligheid is er ook stadsbrede wapeninleveractie. Meer weten over de activiteiten? Kijk dan op https://geweldigrotterdam.nl/week-van-de-veiligheid/. (Meer informatie: woordvoerder Joachim Kost, tel. 06 – 391 073 81).

Gemeente Rotterdam ontvangt Erkenning mantelzorgvriendelijke werkgever
maandag 11 oktober, 13.00 – 14.00 uur
Stadhuis Rotterdam

De gemeente Rotterdam ontvangt op 11 oktober de ‘Erkenning Mantelzorgvriendelijke werkgever’ uit handen van Stichting Werk&Mantelzorg. Deze stichting zet zich in voor de combinatie werk en mantelzorg in Nederland. De erkenning wordt uitgereikt aan wethouder Michiel Grauss van (o.a. Informele zorg) en aan Gemeentesecretaris Vincent Roozen. (Meer informatie: Miriam Fianen, bestuursvoorlichter wethouder Michiel Grauss, tel. 06 – 531 487 55)

125 jaar Koninklijke Sadler & Sauerbier (Royal Sens)
dinsdag 12 oktober, 16.30 uur
Royal Sens, Weegbreestraat 11

Koninklijke Stadler & Sauerbier Holding B.V. werd opgericht in 1896 aan de Delftsestraat. In WOII werd het bedrijf gebombardeerd en maakte later een doorstart in Schiebroek. Onder de handelsnaam Royal Sens produceert het bedrijf etiketten voor o.a. de voedingsmiddelen- frisdranken- en farmaceutische industrie. Tot de klantenkring behoren o.a. Unilever, Kraft-Heinz, Baronie, Danone, Innocent, Hak, Remia en Zwanenburg. Dinsdag spreekt burgemeester Aboutaleb tijdens de jubileumviering en neemt de nieuwe drukpers in gebruik. (Meer informatie: woordvoerder Claudia Verhulp, tel. 06 – 512 663 15)

Werken in de wijk Katendrecht Wilhelminapier
Woensdag 13 oktober, 9.00 – 17.00 uur
Rechthuislaan 1 (verhalenhuis Belvedère)

Wethouder Roos Vermeij (o.a. Wijken) werkt 1 dag per week in een Rotterdamse wijk. Tijdens het werken in de wijk spreekt Vermeij met bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties over het reilen en zeilen in de wijk. Ook volgt ze de voorbereidingen op de nieuwe Rotterdamse wijkdemocratie, de Wijk aan Zet, die vanaf maart 2022 ingaat. Deze week werkt Vermeij vanuit de Wijk Katendrecht/ Wilhelminapier, een van de ‘oefenwijken’ voor de Wijk aan Zet. De wethouder brengt onder meer een bezoek aan het Verhalenhuis Belvedère, op de Kaap, maakt een wandeling door de wijk en houdt een keukentafelgesprek met een van de bewoners over de Wijk aan Zet. (Meer informatie: Tristan van Rijn, bestuursvoorlichter wethouder Vermeij, tel. 06 – 481 386 31)

Opening nieuw kantoor Dole Package Foods
woensdag 13 oktober, 10.00 uur
Weena 200

Woensdag opent burgemeester Aboutaleb het nieuwe kantoor van Dole Package Foods aan het Weena. Dole Package Foods is wereldwijd marktleider op het gebied van verpakte fruitproducten, gezonde snacks en diepvriesfruit met Amerika en Azië als grootste afzetmarkten. Het bedrijf wil met de vestiging in Rotterdam zich meer gaan richten op Europa. Als grootste fruithaven van Europa is voor Rotterdam gekozen als locatie. (Meer informatie: woordvoerder Claudia Verhulp, tel. 06 – 512 663 15)

Key & Plaque ceremony ms Rotterdam
vrijdag 15 oktober, 11.00 uur
Cruise Terminal, Holland-Amerikakade

Vrijdag verricht burgemeester Aboutaleb de key & plaque ceremony (antieke sleutel en plaquette) van het nieuwe vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn. De ceremonie wordt verricht als een schip voor de eerste keer een haven aandoet (maiden call to the port). ms Rotterdam is het zevende vlaggenschip die de naam Rotterdam draagt sinds de oprichting van HAL (toen NASM) 148 jaar geleden. Burgemeester Aboutaleb spreekt de kapitein, crew, en vertegenwoordigers van de rederij (moedermaatschappij Carnival) toe. (Meer informatie: woordvoerder Claudia Verhulp, tel. 06 – 512 663 15)

Bezoek aan ‘adoptiewijk’ Tarwewijk
Vrijdag 15 oktober, 14:00 – 17:00 uur
Wolphaertsbocht 356

Wethouder Roos Vermeij (o.a. Wijken) brengt een bezoek aan haar adoptiewijk, Tarwewijk. Vanaf maart 2022 start in Rotterdam de nieuwe wijkdemocratie, de Wijk aan Zet. Een van de elementen daarvan is dat de wethouders de 39 wijken ‘adopteren’ om zodoende direct contact te onderhouden met elke wijk en beter te weten wat er speelt. Om te oefenen met het adoptiewethouderschap heeft elk van de 10 huidige wethouders al een wijk geadopteerd. Tijdens haar bezoek aan Tarwewijk zal wethouder Vermeij bewoners, ondernemers en ambtenaren spreken over actuele thema’s als wonen, EU-arbeidsmigranten en veiligheid. Vermeij bezoekt o.a. de Bas Jungeriusstraat, de Mijnkintbuurt en de Cultuurwerkplaats. (Meer informatie: Tristan van Rijn, bestuursvoorlichter wethouder Vermeij, tel. 06 – 481 386 31)

Wereldarmoededag
Vrijdag 15 oktober, 14.00 – 15.30 uur
Hildegardisschool, Verbaakstraat 7

Wethouder Michiel Grauss (o.a. Armoedebestrijding en schuldenaanpak) brengt op vrijdag 15 oktober  een bezoek aan de Hildegardisschool (Oude Noorden). Hij gaat er in gesprek met een ‘medewerker gelijke kansen’ die kinderen en ouders met financiële en andere problemen ondersteunt. Als proef zijn deze medewerkers recent gestart op zes Rotterdamse basissscholen. De wethouder overhandigt het eerste pakket met campagnematerialen aan deze school, om inkomensafhankelijke regelingen meer bekendheid te geven onder ouders, leerlingen en studenten. (Meer informatie: Miriam Fianen, bestuursvoorlichter wethouder Michiel Grauss, tel. 06 – 531 487 55)