Direct naar de content

Weekberichten 11 tot en met 19 februari

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst Jongeren op Gezond Gewicht
zaterdag 11 februari 14.00 uur
Rijtuigenloods, Piet Mondriaanplein 61, Amersfoort

Zaterdag 11 februari 2017 ondertekent wethouder Visser (sport) op de conferentie ‘NL Vitaal: 'samen voor een gezonde jeugd’ te Amersfoort, een samenwerkingsovereenkomst tussen de 7 JOGG-gemeenten (JOGG = Jongeren Op Gezond Gewicht). De JOGG-gemeenten verklaren zich de komende drie jaar in te zetten voor een gezonde omgeving met structureel aandacht voor een gezonde leefstijl in het algemeen en voor een gezond gewicht in het bijzonder.
NL Vitaal is hét congres voor wethouders die een gezonde leefomgeving voor de jeugd in Nederland willen realiseren. Overgewicht en obesitas vormen immers een grote bedreiging voor de gezonde groei en ontwikkeling van kinderen. Naast minister Edith Schippers en staatssecretaris Martin van Rijn zijn er tijdens de conferentie ook verschillende vertegenwoordigers aanwezig uit onder meer het onderwijs, zorg, welzijn en sport. (Meer informatie bij: Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Visser, tel. 06 – 82 51 77 42)

Opening Expo Medical Delta 10 jaar
maandag 13 februari 16.30 uur
Het Timmerhuis

Op 13 februari opent wethouder Struijvenberg (economie) de jubileumtentoonstelling over 10 jaar Medical Delta in de hal van het Timmerhuis waarbij tevens het eerste exemplaar van de Toolbox Life Sciences&Health/magazine nummer 2 wordt overhandigd. Medical Delta is het netwerk van Life Science, gezondheidszorg en technologische organisaties in de regio Rotterdam, Delft en Leiden. In het kader van het 10-jarig bestaan reist er een expositie langs de verschillende samenwerkingspartners. Medical Delta bevordert de crossovers tussen de medische en technische wereld, waarin het delen van kennis van groot belang is voor innovatie in de LS&H sector. (Meer informatie bij: Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Struijvenberg tel. 06 – 53 78 61 01)

Lancering WTWijzer voor basisscholen
Dinsdag 14 februari 2017, 9.00 uur
Schouwburgplein

Wethouder Hugo de Jonge (onderwijs) lanceert dinsdag de www.WTWijzer.org en opent samen met Marja van Loon, president-directeur Shell Nederland, de Shell Bright Ideas Hub. Met de www.WTWijzer.org kunnen basisscholen hun route uitstippelen naar 2020, als wetenschap en technologie een verplicht vak is. Rotterdam stimuleert scholen om nu al te beginnen. Robotisering, sensorisering, afstandsbesturing en digitale maakindustrie vragen om nieuwe competenties, zoals ict-geletterdheid, kritisch denken en probleemoplossend vermogen. Kinderen worden ook enthousiast als zij zelf mogen experimenteren en oplossingen kunnen bedenken voor echte problemen. De WTWijzer is ontwikkeld door de gemeente in samenwerking met pabo’s, gemeentebesturen en makerspaces. Shell nodigt in Rotterdam 26 basisscholen uit om een bezoek te brengen aan de rondreizende Shell Bright Ideas Hub. In anderhalf uur doen leerlingen inspiratie op voor hun Bright ideas voor een duurzame toekomst. De Bright Ideas Hub komt op verschillende locaties in Nederland. Te beginnen in Rotterdam van 13 tot en met 17 februari. (Meer informatie bij: Axel Dees, bestuursvoorlichter wethouder De Jonge, tel. 06 – 57 53 75 81)

Ondernemersontbijt
Woensdag 15 februari, 8.00 uur
Kunsthalcafé

Burgemeester Aboutaleb en wethouder Pex Langenberg (mobiliteit) spreken op het ondernemersontbijt met als thema “75 jaar Maastunnel”. Ook wethouder Visser (financiën, haven) is aanwezig. De Maastunnel viert een dag eerder zijn 75e verjaardag. Vanaf 3 juli wordt de tunnel buis-voor-buis gerenoveerd en gerestaureerd. De werkzaamheden duren twee jaar en zijn in de zomer van 2019 afgerond. De autotunnel is in deze periode van noord naar zuid gesloten. (Meer informatie bij: Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder Langenberg, tel. 06 – 22 04 96 57)

Start bouw Up:Town in het Maritiem District
Woensdag 15 februari 16.30 uur – 17.30 uur
Jufferstraat 11 – 13

Woensdag 15 februari verricht wethouder Ronald Schneider de officiële starthandeling voor de bouw van de woontoren Up:Town in het Maritiem District. Up:Town is een van de voorbeelden in het gebied waarbij kantoren getransformeerd worden naar woningen. Ontwikkelaars HD en Stebru hebben het plan gezamenlijk vorm gegeven, Stebru Bouw zal de realisatie verzorgen. Het ontwerp is van Jeroen Hoorn, destijds een onderdeel binnen HD. Het project omvat 150 huur appartementen, 28 koop appartementen. De sloop zal ongeveer 6 maanden in beslag nemen waarop aansluitend circa 24 maanden zal worden gebouwd. Prognose oplevering Q2/3 2019.
Het Maritiem District, transformeert de komende jaren van een overwegend monofunctioneel kantoorgebied tot een steeds meer verdicht woongebied met een gemengd binnenstedelijk programma. Deze ontwikkeling past in de visie van de Binnenstad als City Lounge. Gezien de toename van vele woningen en daarmee nieuwe bewoners, zijn de aanpak van verschillende plekken in de buitenruimte (waaronder vergroening) en versterking van het gebruik van het water, noodzakelijk om in dit gebied te investeren. Water, historie en moderne stad komen zo sterker samen en daarmee wordt het Maritiem District een zichtbaarder, levendiger en aantrekkelijker onderdeel van de binnenstad. (Meer informatie bij Maarten Molenbeek, vervangend woordvoerder van wethouder Schneider, 06 22661917)

Innovation for Health conferentie
donderdag 16 februari 09.15 uur
WTC Beurs

Op vrijdag 16 februari spreekt wethouder Struijvenberg namens de gemeente Rotterdam tijdens de Innovation for Health conferentie in het WTC Rotterdam. Deze vierde editie wordt georganiseerd in samenwerking met o.a. Health-Holland van de Topsector Life Sciences & Health, gemeente Rotterdam en Erasmus MC. Tijdens Innovation for Health worden innovatieve ontwikkelingen in de Life Sciences & Health sector bij meer dan 800 aanwezigen in de spotlight gezet. Vele vooraanstaande wetenschappers, ondernemers en leidinggevenden presenteren tijdens dit inspirerende event innovatieve ontwikkelingen en grensoverschrijdende ideeën in de gezondheidszorg en Life Sciences en Health.
In het plenair programma wordt door gerenommeerde keynote sprekers ingegaan op o.a. strategieën voor duurzame zorg, big data en precisiegeneeskunde. Daarnaast worden thematische sessies georganiseerd over onderwerpen als e-health, regeneratieve geneeskunde, preventie & gedrag, radicale medische technologieën, nieuwe business modellen voor geneesmiddelenontwikkeling en value-based healthcare. Ook worden er prijzen uitgereikt aan de beste innovatie pitch en de meest veelbelovende jonge wetenschapper. Op de interactieve Design Expo kunnen bezoekers fysieke ontwerpen van designers en kunstenaars bezichtigen en prototypes voor de gezondheidszorg bekijken. (Meer informatie bij: Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Struijvenberg tel. 06 – 53 78 61 01)

En verder…
Opent burgemeester Aboutaleb de verbouwde sociëteit van Koninklijke Roei- en Zeilverenging ‘De Maas’ op vrijdag 17 februari 2017 om 18.00 uur, Veerdam 1. (Voor meer informatie: Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 532 848 13)

Overhandigt Wethouder Visser (Sport) zaterdag 18 februari samen met toernooidirecteur Richard Krajicek 16 certificaten aan de deelnemertjes van het Rode Ballen Toernooi. Na (openbare) voorronden in verschillende gebieden in Rotterdam spelen de 16 meest enthousiaste kinderen tijdens het ABN AMRO WTT nog een keer tegen én met elkaar. Doel is hen een positieve kennismaking van de tennissport mee te geven (Meer informatie bij Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Visser, tel: 06 82 71 77 42)

Reikt wethouder Langenberg (cultuur) op zondag 19 februari de prijzen uit aan de finalisten van het Prinses Christina Concours in de Doelen. Het gaat om de regionale finale van het concours West 1 en start om 14:00. (Meer informatie bij: Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder Langenberg, tel. 06 – 22 04 96 57)


Noot voor de redactie: