Direct naar de content

Weekberichten 11 tot en met 18 april

Lancering Ontwikkelbus ‘De Rit van je Leven’
Dinsdag 11 april 13.00 – 14.00 uur – start 13:15
Markt Binnenrotte, entree Markthal

Op dinsdag 11 april vindt de lancering van de Ontwikkelbus plaats, een initiatief om proactief jongeren in de leeftijd 15 tot 27 jaar te bereiken die worstelen met vragen over studie, werk of de toekomst. Bij de Ontwikkelbus krijgen zij op een laagdrempelige manier loopbaandvies óf een doorverwijzing naar één van de aangesloten jeugd- of hulporganisaties. In 2023 is de bus te vinden op pleinen in de wijk, bij scholen, sportvelden en banenmarkten in Rotterdam, Capelle aan den IJssel en in de regio Rijnmond. De Ontwikkelbus is een initiatief van Jong&Sterk, de jongerentak van het Leerwerkloket, en wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Rotterdam en de gemeente Capelle aan den IJssel. Wethouder Tim Versnel (o.a Werk & Inkomen) is bij de lancering aanwezig om met jongeren in gesprek te gaan. Kijk voor meer informatie op deritvanjeleven.nl (Meer informatie: Tristan van Rijn, bestuursvoorlichter wethouder Versnel, tel. 06 – 481 386 31)

10 jaar Joods Kindermonument
Donderdag 13 april, 11.00 uur
Eva-Cohen Hartogkade aan de Stieltjesstraat

Donderdag is er een speciale herdenking bij het Joods Kindermonument. Het is tien jaar geleden dat het werd onthuld door burgemeester Aboutaleb, samen met honderden schoolkinderen. Op het Joods Kindermonument staan de namen van 686 Joodse kinderen van 0 t/m 12 jaar die tijdens de Tweede Wereldoorlog vanuit Rotterdam zijn weggevoerd en vermoord. Komende donderdag zijn ook kinderen aanwezig, van twaalf Rotterdamse basisscholen. Zij hebben in de klas onderzoek gedaan naar de verhalen achter een aantal namen op het monument. Donderdag leggen ze bij ‘hun’ kinderen een steentje of een bloem. Tijdens de herdenking spreekt wethouder Faouzi Achbar de aanwezigen toe en dragen enkele kinderen eigen gedichten voor. (Meer informatie: Kristel van der Heiden, woordvoerder wethouder Achbar, tel. 06 – 287 417 94)

Opening festival Motel Mozaique
Donderdag 13 april 2023, 18.00 – 19.00 uur
Ubik (Worm) Boomgaardstraat 69, Rotterdam

Wethouder Said Kasmi (o.a. Cultuur) opent op 13 april de 21ste editie van het festival Motel Mozaique MOMO). Gedurende de opening draagt Rotterdamse stadsdichter Elfie Tromp een gedicht voor en wordt de expositie van kunstenaar Serana Angelista geopend. Tijdens dit driedaagse multidisciplinaire festival (13,14 en 15 april) zijn er in de stad tientallen optredens van muziek, kunst en performance te zien en beleven. Motel Mozaïque is ontstaan in 2011, tijdens Rotterdam Culturele Hoofdstad van Europa. (Meer informatie: Miriam Fianen, plaatsvervangend bestuursvoorlichter wethouder Kasmi, tel. 06 – 531 487 55)

Werkbezoek MKB Rotterdam-Rijnmond
Vrijdag 14 april
Brussel

Op vrijdag 14 april neemt wethouder Robert Simons (o.a. Economie) deel aan het werkbezoek van MKB Rotterdam-Rijnmond aan Brussel. Het programma is onder meer bedoeld om mkb’ers kennis te laten maken met Europese wet- en regelgeving en subsidies. Een ander doel is het beter bekend maken van de belangen van Rotterdamse mkb’ers in Brussel en het versterken van onderlinge relaties. Het bezoek past bij de doelstellingen van het onlangs gepresenteerde mkb-actieprogramma. (Meer informatie: Joachim Kost, bestuursvoorlichter wethouder Simons, tel. 06 – 391 073 81).