Direct naar de content

Weekberichten 10 tot en met 18 oktober

Focusdag voor de zorg
Maandag 10 oktober, 8.45 uur – 9.45 uur
De Doelen

Ruim 1200 zorgmedewerkers zijn aanwezig in de Doelen voor workshops, training en het uitwisselen van kennis over hun werk. Wethouder Struijvenberg (o.a. Zorg) opent de Focusdag met een toespraak. Een van de andere sprekers is Edino van Dorsten, hij praat over het leven na Ruinerwold . (Meer informatie: Theo Breimer woordvoerder wethouder Struijvenberg, tel. 06 – 413 165 67)

Congres over dementie
Maandag 10 oktober, 13.30 uur – 17.00 uur
Bibliotheektheater, Hoogstraat 110

Professionals en vrijwilligers komen samen voor een congres over zorg voor mensen met dementie. Het belangrijkste doel is samenwerking tussen zorgverleners en vrijwilligers verbeteren en onderling kennis uitwisselen. Wethouder Struijvenberg (o.a. Zorg) opent het congres. (Meer informatie: Theo Breimer woordvoerder wethouder Struijvenberg, tel. 06 – 413 165 67)

Solar Symposium ‘Zon zonder schaduw’
Maandag 10 oktober, 17.00 uur – 18.00 uur
BlueCity, Maasboulevard 100

In BlueCity vindt op maandag 10 oktober, dag van de duurzaamheid, het seminar ‘Zon zonder schaduw’ plaats. Wethouder Zeegers (o.a. Klimaat) neemt deel aan een vraaggesprek over het belang van zonne-energie en de ambities van Rotterdam. Het doel van solar symposium is om de deelnemers te motiveren en te inspireren, waarbij aandacht is voor wat er al plaatsvindt op het gebied van zonne-energie en een verkenning wat er verder kan worden ontwikkeld. (Meer informatie: Ekin Yazbahar-Sönmez, bestuursvoorlichter wethouder Zeegers, tel. 06 – 134 283 89)

Opening dierentuin en op ‘safari’ in de Afrikaanderwijk
Woensdag 12 oktober, 10.00 uur
Afrikaanderwijk 7

Speciaal ter gelegenheid van de gi-ga-groene kinderboekenweek opent wethouder Said Kasmi (o.a. Onderwijs) op woensdag 12 oktober een ‘dierentuin’ en inheemse tuin op het Afrikaanderplein in Rotterdam-Zuid. Een initiatief van Bibliotheek Rotterdam, Diergaarde Blijdorp en diverse partijen uit de wijk, waarin educatie, welzijn en vergroening samenkomen. De inheemse dierentuin is aangelegd met kinderen en bewoners uit de wijk. Voor de openingshandeling plant de wethouder samen met kinderen uit de wijk een kersenboom. Aansluitend is er een ‘dier-en-tuin-safari’, live muziek en diverse kinderactiviteiten. ( Meer informatie: Ingrid Adriaanse, bestuursvoorlichter wethouder Said Kasmi, tel. 06 –391 161 35).

Lancering Quiskscan Duurzame Gebiedsontwikkeling
Dinsdag 11 oktober, 13.30 uur
Theater Zuidplein

Op dinsdag 11 oktober lanceert wethouder Chantal Zeegers (Klimaat, Bouwen en Wonen) de Quickscan Duurzaamheid gebiedsontwikkeling tijdens de Dutch Green Building Week. De Quickscan Duurzaamheid helpt projectontwikkelaars en ambtenaren om duurzaamheid in alle bouwprojecten mee te nemen. Het maakt Rotterdams duurzaamheidsbeleid concreet. De scan kan al worden gebruikt bij de eerste ideeën voor een project. Daarmee komt het realiseren van duurzame stad weer een stapje dichterbij. (Meer informatie: Ekin Yazbahar-Sönmez, bestuursvoorlichter wethouder Zeegers, tel. 06 – 134 283 89)

Oplevering 38 sociale nieuwbouwwoningen aan Rotterdamse Boezemstraat
Donderdag 13 oktober, 16.00 uur
Hoek Boezemstraat/Tamboerstraat

Op donderdag 13 oktober verricht wethouder Zeegers (o.a. Bouwen en wonen) samen met Wout van der Waal (directie BAM Wonen), Renske Zwart of Urias Santos Bakker (directie Havensteder) de feestelijke oplevering van 38 sociale huurwoningen aan de Boezemstraat in Rotterdam Crooswijk. Het nieuwbouwproject ‘Boezemhuys’ bestaat uit verschillende type woningen en zijn duurzaam en toekomstbestendig gebouwd. Een typisch kenmerk van Oud Crooswijk, namelijk dat de straathoeken een speciale functie of accent in de vormgeving hebben, komt in dit project zichtbaar terug. Met respect voor de geschiedenis van de wijk is dit de eerste stap naar vernieuwingen op de Tamboerlocatie. (Meer informatie: Ekin Yazbahar-Sönmez, bestuursvoorlichter wethouder Zeegers, tel. 06 – 134 283 89)

25-jarig bestaan Rotterdams openbaarvervoermuseum
Zondag 16 oktober, 15.00 uur
Remise Hillegersberg, Kootsekade 19

Wethouder Said Kasmi (o.a. Cultuur) is aanwezig bij de viering van het 25-jarig bestaan van het Rotterdams openbaarvervoermuseum (stichting RoMeO). Kasmi geeft daar samen met RET-directeur Maurice Unck het startsein voor een historische tram- en busparade door het centrum van Rotterdam. In samenwerking met de RET, die op 16 oktober 95 jaar bestaat, zijn er in de ochtend voor publiek en RET-reizigers ritten met historische trams en bussen op de lijnen 4, 7, 8, 32 en 44. (Meer informatie: Ingrid Adriaanse, bestuursvoorlichter wethouder Said Kasmi, tel. 06 – 391 161 35).

Wereldarmoededag: symposium: Armoede kan iedereen treffen
Maandag 17 oktober, 9.30 uur
Atrium Hogeschool Rotterdam (locatie Museumpark)

Op Wereldarmoededag opent wethouder Enes Yigit (armoedebestrijding en schuldhulpverlening) het symposium ‘Armoede kan iedereen treffen’ voor een mix van professionals in het sociaal domein en studenten en docenten social work. Armoede brengt veel schaamte en stress met zich mee. Deze ochtend staat de vraag centraal: hoe krijgen we vroegtijdig armoedeproblematiek in beeld bij verschillende doelgroepen en waar start je met de ondersteuning? Lector Kinderarmoede Mariëtte Lusse organiseert dit symposium voor het tweede jaar samen met collega’s van Hogeschool Rotterdam en van de Werkplaats Sociaal Domein ZHZ en Hogeschool InHolland. (Meer informatie: Miriam Fianen bestuursvoorlichter wethouder Enes Yigit 06 – 531 487 55