Direct naar de content

Weekberichten 10 tot en met 17 mei

World Hydrogen Summit
Maandag 9 – woensdag 11 april
Ahoy, Rotterdam

Van 9 tot 11 mei vindt de World Hydrogen Summit plaats in Rotterdam Ahoy. Een internationaal toonaangevend congres over de vooruitgang van de waterstofindustrie, georganiseerd door de Sustainable Energy Council (SEC) in samenwerking met Port of Rotterdam en de gemeente Rotterdam. Wethouder Arno Bonte (o.a. Duurzaamheid) neemt deel aan een paneldiscussie, de afsluitende sessie van de summit en een werkbezoek aan de haven in bijzijn van EU-commissaris Frans Timmermans en burgemeester Aboutaleb. Meer informatie, het programma en persaccreditaties zijn te vinden op: https://www.world-hydrogen-summit.com. (Meer informatie: Joachim Kost, vervangend bestuursvoorlichter wethouder Arno Bonte, tel. 06 – 391 073 81).

Opening veerdienst Hoek van Holland – Maasvlakte 2
Dinsdag 10 mei, 14.30 uur (inloop: 14.20 uur)
Torpedoloods, Stationsweg 43, Hoek van Holland

Op dinsdag 10 mei gooien wethouder Kasmi (o.a. Toerisme) en wethouder Bokhove (o.a. Mobiliteit) de trossen los van de toeristische veerdienst voor wandelaars en fietsers die vanaf woensdag 11 mei zeven dagen per week (in de zomermaanden) vaart tussen de Berghaven in Hoek van Holland en Futureland op de tweede Maasvlakte. Na de openingshandeling vaart het schip een rondje in de buurt van de Berghaven. Pers is welkom om de openingshandeling bij te wonen en een stukje mee te varen. (Meer informatie: Joachim Kost, bestuursvoorlichter wethouder Kasmi, tel. 06 – 391 073 81)

Expositie Straatintimidatie
Woensdag 11 mei,  13.00 uur
Locatie Museumpark 3

Wethouder Vincent Karremans (o.a. Integratie en Samenleven) opent op woensdag 11 mei de expositie Straatintimidatie. Rotterdam accepteert niet dat mensen op straat seksueel geïntimideerd worden. Rotterdam is een stad waar iedereen zich veilig moet kunnen bewegenen daar hoort intimidatie niet bij. Studenten van de Fotovakschool Rotterdam en Grafisch Lyceum Rotterdam hebben een buitenexpositie gemaakt. Vorig jaar stond deze expositie al op zes locaties in Rotterdam. Ook dit jaar is de expositie weer op zes locaties in de stad te zien. (Meer informatie Lisette van Bale, bestuursvoorlichter wethouder Karremans, tel. 06 – 283 627 17)