Direct naar de content

Weekberichten 1 tot en met 8 november

Manifestatie Gelijke Kansen door Cultuuronderwijs
Woensdag 2 november, 13.30 – 18.00 uur
Centrale Bibliotheek Rotterdam

Cultuuronderwijs levert leerlingen veel op. Het helpt hen om zich breed te ontwikkelen, en draagt bij aan gelijke kansen in de maatschappij. Cultuuronderwijs verdient daarom een stevige plek in het lesprogramma. Om dat te stimuleren organiseert Kenniscentrum Cultuuronderwijs Rotterdam (KCR)/ stuurgroep Gelijke Kansen op woensdag 2 november een manifestatie in de Centrale Bibliotheek Rotterdam. Tijdens deze middag werken leerkrachten, schooldirecteuren, onderwijsbestuurders, beleidsmakers en culturele instellingen samen toe naar een intentieverklaring: een krachtig document waar iedereen achter staat, en waarin wordt vastgesteld wat ervoor nodig is om cultuuronderwijs een stevige plek in het lesprogramma te kunnen geven. De verklaring zal aan het eind van de dag (17.50 uur) worden overhandigd aan wethouder Said Kasmi (o.a. Onderwijs en Cultuur). (Meer informatie: Ingrid Adriaanse, bestuursvoorlichter wethouder Said Kasmi, tel. 06 –391 161 35).

Onthulling eerste deel houten zorggebouw
Donderdag 3 november, 15.00 uur
Grote Kreek 6

Op donderdag 3 november onthult wethouder Chantal Zeegers (Klimaat, Bouwen en Wonen) een voorproefje van het eerste houten zorggebouw in Rotterdam. Aan de Grote Kreek in IJsselmonde realiseert Het Leger des Heils een volledig houten gebouw. Inmiddels is de bouw al gestart en zijn de eerste vormen zichtbaar. Door het gebruik van duurzame- en circulaire materialen, veel groen, zonnepanelen én afvoer van regenwater, sluit het project aan op de duurzaamheidsambities van de gemeente Rotterdam. (Meer informatie bij: Ekin Yazbahar-Sönmez, bestuursvoorlichter wethouder Zeegers, tel. 06 – 134 283 89)

Opening De Makerij
Donderdag 3 november, 16.30 – 17.00 uur
De Hillevliet – Hillevliet 90

Wethouder Said Kasmi (Onderwijs, Cultuur, Evenementen) opent op donderdag 3 november De Makerij. Een Rotterdamse werkplaats voor creatief vakmanschap waar met name kinderen van 10-16 jaar, met hun schoolklas, kunnen ervaren hoe leuk het is om zelf iets te maken. Daarmee biedt De Makerij een aanvulling op het (cultuur)onderwijs en verbreedt het de horizon van kinderen. Ook biedt het vakmensen de mogelijkheid om in de werkplaats van De Makerij hun business te starten of uit te breiden, zonder kosten voor huur en faciliteiten, in ruil voor het geven van workshops. En krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid werkervaring op te doen. Deze eerste werkplaats in De Hillevliet is ingericht voor het goudsmeden. (Meer informatie: Ingrid Adriaanse, bestuursvoorlichter wethouder Said Kasmi, tel. 06 –  391 161 35).

Opening Stadmakerscongres 2022
Vrijdag 4 november, 9.00 uur
Theater Zuidplein, Gooilandsingel 95

Vrijdag 4 november opent wethouder Chantal Zeegers (Klimaat, Bouwen en Wonen) het Stadmakerscongres; dé Rotterdamse werkplaats van het stadmaken. Het programma van het Stadmakerscongres staat in het teken van de veranderende stad. Tijdens het Stadmakerscongres gaan stadmakers met elkaar aan het werk en worden specifieke thema’s en opgaven als klimaatadaptatie, energietransitie, verdichting, technologisering, mobiliteitstransitie, rechtvaardigheid en inclusie gekoppeld aan concrete initiatieven, buurten en gebieden. Het programma is te vinden op Stadmakerscongres 2022 (Meer informatie bij: Ekin Yazbahar-Sönmez, bestuursvoorlichter wethouder Zeegers, tel. 06 – 134 283 89)

Opening Circulair Afvalcollectief Katendrecht
Vrijdag 4 november, 15.00 – 15.30
21 Pinchos Fenix I – Nico Koomanskade 1024

Wethouder Vincent Karremans is vrijdag aanwezig bij de officiële opening van het Circulair Afvalcollectief Katendrecht: een initiatief waarmee de BIZ Het Hart van Katendrecht, van Katendrecht afval- en emissievrij gebied wil maken. Samen met het bestuur van de BIZ Hart van Katendrecht, gemeente Rotterdam (o.a. Subsidie Zero Emissie Stadslogistiek) en Oscar Circulair is het afgelopen jaar toegewerkt naar het bouwen en realiseren van dit afval- en grondstoffencollectief. Bij alle deelnemers die zijn aangesloten bij het collectief worden dagelijks afval en grondstoffen ingezameld met een licht en emissievrij voertuig, deels door ‘Oscars’ met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het komende half jaar sluiten in ieder geval al 14 ondernemers aan (elke maand komen er weer een aantal bij, afhankelijk van de einddatum van hun huidige contract). Ondernemers op Kop van Zuid zijn ook welkom om aan te sluiten. (Meer informatie Lisette van Bale, bestuursvoorlichter wethouder Karremans, tel. 06 283 627 17).