Direct naar de content

Weekberichten 1 tot en met 8 februari

Chinees Nieuwjaar
Zaterdag 1 februari, 13.15 uur
Wijkpark Oude Westen

Wethouder Bert Wijbenga (o.a. Samenleven) spreekt op zaterdag 1 februari bij ‘de ontwaakceremonie van de Chinese Leeuw’. Het is één van de activiteiten die door Stichting China Festivals Rotterdam ter gelegenheid van het Chinees Nieuwjaar in de stad worden georganiseerd. De ontwaakceremonie is een traditioneel onderdeel van de viering. De ogen van de Chinese leeuw worden ingeschilderd, waarna de leeuwendansers aan hun optreden kunnen beginnen. Naar verwachting zal bij het evenement een gemengd publiek aanwezig (Chinees en niet- Chinees) met vaak ook veel gezinnen. (Meer informatie: Lisette van Bale, bestuursvoorlichter Bert Wijbenga. tel. 06 – 283 627 17) 

Wethouder Van Gils bezoekt haven in Pecém, Brazilië
Zaterdag 1 februari tot en met dinsdag 5 februari

Samen met het Havenbedrijf Rotterdam bezoekt wethouder Arjan van Gils (o.a. Haven) de haven van Pecém in Brazilië. Het Havenbedrijf heeft in deze haven een belang. Tijdens het werkbezoek staan de recente ontwikkelingen in de haven centraal, worden diverse bedrijven bezocht en vinden er gesprekken plaats met diverse Braziliaanse bestuurders. (Meer informatie: Leendert Vermeulen, woordvoerder wethouder Arjan van Gils, tel. 06 – 181 911 04)

BikeParkRotterdam
Maandag 3 februari, 9.00 uur
Rotterdam Overschie. Vanaf de Overschiese kleiweg t.h.v. nummer 636
 
Maandag 3 februari geeft Wethouder Barbara Kathmann (o.a. Wijken) het officiële startsein voor de start van de bouw van BikeParkRotterdam. BikeParkRotterdam is een nieuwe openbare sportlocatie voor Rotterdam het is een parcours voor beginnende- tot ervaren mountainbikers. Vanaf dit voorjaar kan iedereen leren mountainbiken op verschillende onderdelen van het park. Het wordt een technisch parcours bestaande uit een SingleTrail, een SkillPark met hoge drop-offs (sprongen) en de eerste Rotterdamse PumpTrack. In het bikepark zullen tevens mountainbike clinics worden gegeven aan groepen van alle leeftijden. De Rotterdamse jeugd krijgt straks via de basisschool en de middelbare school lessen in mountainbiken. (Meer informatie: Tristan van Rijn, bestuursvoorlichter wethouder Kathmann, tel. 06  – 481 386 31)
 
Startsein The View
Maandag 3 februari, 16.00 uur
Foye Cafe Walhalla, Veerlaan 11 Katendrecht

Wethouder Bas Kurvers (o.a. Bouwen, geeft maandag 3 februari het startsein voor de bouw van THE VIEW. Aan de zuidzijde van de Rijnhaven rijst THE VIEW, een appartementencomplex met in totaal 110 koopwoningen bestaande uit twee-, drie- en vierkamer appartementen en maisonnettes, verdeeld over negen woonver-diepingen. THE VIEW maakt deel uit van het European China Centre Rotterdam, een internationaal en multifunctioneel complex voor wonen, werken en ontspanning. ((Meer informatie: Mirjam Keunen, bestuursvoorlichter wethouder Kurvers, tel. 06  – 284 894 54)

Overhandiging publicatie Op verhaal komen; LOB Medialeren
Donderdag 6 februari, 15.30 uur
RVS De Hef Slaghekstraat 221

Wethouder Said Kasmi, (o.a. Onderwijs) overhandigt donderdag 6 februari de publicatie Op verhaal komen. Deze publicatie is het resultaat van een praktijkonderzoek naar het nieuwe lesprogramma LOB Medialeren waarin leerlingen met filmverhalen hun kansen onderzoeken en leren reflecteren op hun ambities en talenten. De filmverhalen zijn onderdeel van hun LOB portfolio en worden met hun ouders thuis én op school bekeken en besproken. In de filmverhalen zien de ouders een andere kant van hun kind, die ze thuis niet te zien krijgen. Dit brengt het gesprek tussen ouders en kinderen op gang over het loopbaanperspectief, waarin jongeren aan de hand van hun film kunnen uitleggen wat hun ambities, talenten en mogelijkheden zijn. Hiermee heeft de school een middel om ouders te betrekken bij LOB en de kansen van leerlingen te vergroten. (Meer informatie: Joachim Kost, bestuursvoorlichter wethouder Kasmi, 06 – 391 073 81)

Opening festival New Radicalism
Donderdag 6 februari, 17.00 uur
MONO Vijverhofstraat 15

Donderdag 6 februari opent Wethouder Said Kasmi (o.a. Cultuur) het festival New Radicalism. Onder de naam New Radicalism:The Radical New Voices from the Middle-East, North Africa and her Diasporas krijgt onze stad een nieuw festival erbij, dat gelanceerd wordt tijdens Art Rotterdam (6-9 februari 2020), het is een vast onderdeel van van Art Rotterdam. Dit vierdaags festival presenteert het radicaal nieuw talent binnen de digitale kunst en cultuur uit het Midden-Oosten, Noord-Afrika (MENA) en haar diasporas. Hier ervaar je de veelzijdigheid aan alternatieve stemmen uit het Midden-Oosten, Noord-Afrika en van artiesten / kunstenaars die uit deze gebieden in Europa, Nederland en in het bijzonder Rotterdam zijn neergestreken. (Meer informatie: Joachim Kost, bestuursvoorlichter wethouder Kasmi, 06 – 391 073 81)
 
1e paal project Poort16Hoven
Donderdag 6 februari, 17.00 uur

Wethouder Bas Kurvers (o.a. Bouwen) slaat op donderdag 6 februari de eerste paal voor het project Poort16Hoven. In Poort16Hoven worden 28 woningen gebouwd met een gelijke grootte van 119 m2. De woningen hebben allen een tuin, een berging in de tuin en parkeergelegenheid op eigen terrein. Aan de zijgevel van blok B wordt het project versierd met streetart door Telmo Miel. Alle woningen binnen het project zijn zeer energiezuinig. (Meer informatie: Mirjam Keunen, bestuursvoorlichter wethouder Kurvers, tel. 06  – 284 894 54)

En verder… Brengt wethouder Bert Wijbenga (o.a. Buitenruimte) maandag 3 februari om 13.00 uur een bezoek aan het milieuprak Melanchtonweg in het kader van de verruiming van de openingstijden.

Spreekt Burgemeester Aboutaleb dinsdag 4 februari om 8.00 uur tijdens het Ondernemersontbijt. Het ondernemersontbijt wordt dit jaar gehouden in het WTC, dit is een terugkerend evenement voor ondernemers in Rotterdam. Het doel is om ondernemers die zaken over de grenzen willen gaan doen te informeren en te faciliteren. (Meer informatie: Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 512 663 15)


Noot voor de redactie: