Direct naar de content

Weekberichten 1 tot en met 8 december

Bevlogen Bestuurders
Dinsdag 3 december, 16.00 uur
Raadszaal stadhuis

Dinsdag neemt burgemeester Aboutaleb het eerste exemplaar van het boek: Bevlogen Bestuurders – achter de schermen van het stadhuis 1966-2006 in ontvangst. In dit oral history-project vertellen 36 oud-bestuurders over hun leven voor, tijdens en na hun jaren in de Rotterdamse politiek. De interviews zijn opgetekend door Sjef van der Poel en omvatten de tien vierjarige bestuursperiodes tussen 1966 en 2006. (Meer informatie: Claudia Verhulp, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 512 663 15)

Internationale dag(en) van de vrijwilliger
Vrijdag 6 december en zaterdag 7  december, 16.00 uur
Huizen van de Wijk Delfshaven, Overschie en Hoogvliet.
 
Ieder jaar, op 7 december, vindt de Nationale Vrijwilligersdag plaats. De Dag is ingesteld om aandacht te vragen voor al die vrijwilligers en andere actieve burgers die zich onbetaald inzetten voor andere mensen of goede doelen. De gemeente Rotterdam organiseert deze dag gespreid over 2 dagen. Op vrijdag 6 december is wethouder Grauss (o.a. Informele zorg) aanwezig bij activiteiten in het Huis van de Wijk Pier 80 in Delfshaven. Aansluitend (17.00 uur) gaat hij naar het Huis van de Wijk Overschie ‘De Halte’. Op zaterdag 7 december zijn er in verschillende Huizen van de Wijk activiteiten, wethouder Grauss brengt om 17.30 uur een bezoek aan vrijwilligers in het Huis van de Wijk Villa Vonk in Hoogvliet. (Meer informatie: Miriam Fianen, bestuursvoorlichter wethouder Grauss, tel.  06  – 531 487 55)

Chabotprijs
Vrijdag 6 december, 16.30 uur
Burgerzaal stadhuis

Vrijdag reikt burgemeester Aboutaleb de Hendrik Chabotprijs uit aan Marjolijn van den Assem. In haar werk staan de taal en gedachten van de negentiende-eeuwse filosoof Friedrich Nietzsche centraal. De Chabotprijs is een driejaarlijkse Nederlandse kunstprijs voor beeldend kunstenaars die wonen of werken in de regio Rotterdam of een nauwe band met de stad hebben. Deze oeuvreprijs werd in 1965 ingesteld door het Prins Bernhard Cultuurfonds en is nu in handen van het Chabot Museum. Aan de Hendrik Chabotprijs is een bedrag van € 10.000,00 verbonden. (Meer informatie: Claudia Verhulp, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 512 663 15)

Start Rotterdams Kerstseizoen
Zaterdag 7 december, 16.30 uur
Bordes stadhuis, Coolsingel

Zaterdag ontsteekt burgemeester Aboutaleb de lichtjes in de kerstboom, die dit jaar weer op de vertrouwde plek voor het stadhuis staat. De feestelijke bijeenkomst wordt muzikaal opgeluisterd door een groot kinderkoor. (Meer informatie: Claudia Verhulp, woordvoerder burgemeester Aboutaleb, tel. 06 – 512 663 15)


Noot voor de redactie: