Weekbericht 27 januari tot en met 2 februari
Ambtsreis Brussel
28 en 29 januari
Wethouder Tim Versnel brengt samen met wethouder Balster (Den Haag) en wethouder Toub (Eindhoven) op 28 en 29 januari een bezoek aan verschillende Europese organisaties en Europarlementariërs om de gevolgen van arbeidsmigratie aan de orde te stellen. Het doel van de reis is het aandragen van mogelijke verbeterpunten in beleid, wet- en regelgeving of nieuwe samenwerkingsvormen tussen steden als Rotterdam en Europese organisaties, om daarmee de stedelijke kansen en uitdagingen aan te pakken. Aan de hand van de Rotterdamse aanpak EU-arbeidsmigratie en signalen vanuit de wijken, wordt het gesprek hierover aangegaan.
(Meer informatie: Sjan Clabbers, bestuursvoorlichter wethouder Versnel, tel. 06 14 42 96 84).
Bekendmaking nieuwe stadsdichter Rotterdam
Donderdag 30 januari, 17.30 uur
Bibliotheek Rotterdam
Op donderdag 30 januari maakt wethouder Said Kasmi (o.a. Cultuur) de nieuwe stadsdichter van Rotterdam bekend. Voorafgaand bedankt hij Elfie Tromp voor haar inzet als stadsdichter de afgelopen twee jaar.
De avond begint met de laatste uitvoering van de muzikale poëzieperformance “Het ligt aan waar je staat”, waarin Tromp samen met muzikanten Keimpe de Jong en Bruno Ferro Xavier da Silva de stadsgedichten van het afgelopen jaar presenteert. Na de performance wordt de nieuwe stadsdichter onthuld.
Kom naar deze feestelijke avond en ontdek wie de nieuwe stadsdichter van Rotterdam wordt! Aanmelden kan via: https://www.eventbrite.nl/e/wie-wordt-de-nieuwe-stadsdichter-van-rotterdam-tickets-1123479309859?aff=oddtdtcreator
(Meer informatie: Ekin Yazbahar, bestuursvoorlichter wethouder Said Kasmi, tel. 06 13 42 83 89).
Werkbezoek aan Delft Offshore Technologies (DOT) B.V : met minimale impact boren
Vrijdag 31 januari, 12.30-13.30 uur
Schieweg 15c, Delft
Wethouder Zeegers (o.a. Klimaat & Bouwen) bezoekt vrijdag het bedrijf DOT in Delft. Zij ontwikkelde een al eerder uitgevonden innovatieve boortechniek verder door. Hiermee kan met minimale impact op de omgeving geboord worden voor de aanleg van kabels. De stalen mantelbuis wordt namelijk direct achter de boorkop uitgerold. In een natuurgebied of bebouwde omgeving merk je daar niets van. Dat kan zelfs over afstanden van 30 km en gaat makkelijker dan een buis door een boorgat duwen.
De gemeente Rotterdam stimuleert innovaties in de energietransitie. Onder andere met het Rotterdamse programma Smart Energy Systems (SES). Met de steun van SES kan DOT de technologie verder testen en optimaliseren. DOT en gemeente Rotterdam zijn in gesprek over de toepassing van deze innovatie voor de aanleg van energie infrastructuur of andere toepassingen in de stad.
(Meer informatie: Kim Hooning, bestuursvoorlichter wethouder Zeegers: k.hooning@rotterdam.nl of tel. 06 – 222 12 610)