Direct naar de content

Warm welkom voor nieuwe studenten

Rotterdam staat om studenten te springen

In het nieuwe studiejaar 2020-2021 beginnen ongeveer 30.000 nieuwe mbo-, hbo- en wo-studenten aan een opleiding in Rotterdam. De gemeente Rotterdam en de Rotterdamse onderwijsinstellingen geven nieuwe studenten van alle opleidingsniveaus voor het eerst een gezamenlijk warm welkom in de vorm van een aansprekende campagne: ‘Rotterdam staat om jou te springen’. Onderwijswethouder Said Kasmi gaf vanmorgen de aftrap. Het begin van een jaarlijkse traditie!

De introductieperiode aan het begin van het opleidingsjaar is belangrijk voor nieuwe studenten. Ze maken kennis met de stad, hun opleiding en medestudenten. Met ingang van dit schooljaar zetten onderwijsinstellingen en gemeente zich samen in om deze eerste kennismaking én de binding met de stad een extra zetje te geven.

Wethouder Said Kasmi (Onderwijs, Cultuur & Toerisme): “Juist nu de introductieweken vanwege coronamaatregelen zijn aangepast, is deze campagne extra toepasselijk. We willen studenten laten weten dat ze hier hoe dan ook welkom zijn, want ze zijn belangrijk voor de stad. Rotterdam staat te springen om studenten die de dynamiek van Rotterdam aantrekkelijk vinden en er graag aan bijdragen. Hier krijgen ze alle ruimte om hun talenten te ontwikkelen en zichzelf te zijn. Je mag hier nieuwsgierig zijn, oefenen, vallen en opstaan.”

Mbo’ers voortaan officieel student
De campagne richt zich op alle nieuwe studenten, van mbo tot wo. Want vanaf dit studiejaar is wettelijk bepaald dat jongeren in het mbo voortaan worden aangesproken als student. Wethouder Kasmi: “Daar ben ik heel blij om, want mbo’ers hebben we echt keihard nodig en zeker in Rotterdam, bij uitstek een stad met veel kansen voor mbo’ers. Er is voor hen genoeg uitdaging en werkgelegenheid en ze zijn van enorme weerwaarde voor onze stad.”

Rotterdam staat om jou te springen

• www.rotterdamstaatomjoutespringen.nl
• #heystudent010

Download beeldmateriaal
Foto credits: Rhalda Jansen

Afbeeldingen

  • Fotograaf: Rhalda Jansen
  • Fotograaf: Rhalda Jansen