Direct naar de content

Waar ben ik?

Naamloze fietspaden langs A16 krijgen een naam

Samen met de heer Pijpker van de Fietsersbond onthulde wethouder Bokhove vandaag de  naam van twee fietspaden die langs rijksweg A16 lopen. Aan de Beverwaardse zijde werd de naam Roelantpad zichtbaar toen de wethouder het doek van het naambordje haalde.

De Fietsersbond Rotterdam selecteerde samen met de gemeente een aantal fietspaden die voor de navigatie voor fietsers en locatiebepaling voor hulpdiensten een naam nodig hadden. Het fietspad aan de zijde van Beverwaard heet vanaf vandaag Roelantpad. Het fietspad ligt in het verlengde van de Roelantweg. Aan de andere zijde van de rijksweg kreeg het fietspad de naam Zwijndrechtsepad, de route tussen Rotterdam en Zwijndrecht.

De heer Pijpker van de Rotterdamse Fietsersbond is blij dat deze fietspaden nu een naam hebben. ‘Voor fietsers is het fietspad straks makkelijk te vinden via navigatiesystemen en bij pech of een ongeval kun je aangeven op welk fietspad je bent. Behalve de naamgeving zijn ook het asfalt en de verlichting up-to- date en dat voorkomt dat ik de volgende keer in het donker de struiken in rijd. Dit overkwam mij toen ik op weg was naar mijn werk. Het was donker en er was een dikke mist. Verlichting en goede belijning helpen in zo een situatie’. Wethouder Bokhove: ‘Fijn dat we samen met de fietsersbond dit hebben gerealiseerd. Zo komen we een afspraak hierover met hen na en kunnen fietsers het fietspad terugvinden in hun navigatiesysteem en de hulpdiensten de locatie ook sneller vinden, als dat nodig is.’

De fietspaden hadden tot nu toe geen naam omdat ze niet langs een weg lopen. Wanneer ze precies worden opgenomen in navigatiesystemen is nog niet bekend.

Rotterdam groeit en verandert. Het wordt steeds drukker in de stad. Steeds meer mensen pakken de fiets of lopen. En de voorspelling is dat er nog meer fietsers bijkomen. Daarom kijkt Rotterdam ook naar het verbeteren van de fietsinfrastructuur, zowel in de stad als daarbuiten. Samen met andere partijen in de stad maken we van Rotterdam een gezonde en aantrekkelijkere stad om te fietsen.