Direct naar de content

Volg de Superzebra en ontdek het Hoogkwartier

Vrijdag 25 juli organiseren de ondernemers van het Hoogkwartier een feestje om te opening van de Superzebra te vieren.  Het kunstzinnige zebrapad van maar liefst 380 meter lang start op de Binnenrotte en neemt bezoekers mee over de Mariniersweg naar de oostelijke zijde van de Hoogstraat.

Het Hoogkwartier, de buurt tussen de Mariniersweg en Oostplein, ontpopt zich als een gebied vol creatieve ondernemers, bijzondere winkeltjes en horeca. De centrale straat in de buurt is de Hoogstraat. Veel bezoekers van het centrum denken dat de Hoogstraat na de bibliotheek op de Binnenrotte stopt, waardoor het Hoogkwartier nu nog een verborgen plek is. De Superzebra gaat daar verandering in brengen.

Naast de verbindende functie is de Superzebra een prachtig kunstwerk en een blikvanger voor het gebied die meer bezoekers moet aantrekken. De Superzebra is een tijdelijk experiment en blijft in ieder geval het komende half jaar liggen. Wethouder Visser (Financiën, Binnenstad, Sport en Cultuur): “In Rotterdam komt steeds meer ruimte voor dit soort initiatieven en experimenten. De Superzebra is een voorbeeld van deze nieuwe manier van stadsontwikkelen.Het zijn verbeteringen die je morgen kunt doen en die een bijdrage leveren aan de ambitie voor overmorgen!”

De Superzebra is een initiatief van de ondernemersvereniging en uitgewerkt samen met bureau binnenstad van de gemeente om het Hoogkwartier nog aantrekkelijker te maken. Het ontwerp van de Superzebra is van Mothership. Ook het nieuwe kunstwerk op het Kiphofplein ‘Games of Lines’ van Nicole Martens moet bijdragen aan de aantrekkelijkheid van het Hoogkwartier. Deze kleine (tijdelijk) ingrepen, ook wel tactical urbanism genoemd, zijn een vorm van placemaking, een stadslab waarin tijdelijk dingen uitgeprobeerd worden om de stad te verbeteren. Hopelijk inspireert dit ook andere ondernemers of gebieden om hun gebied te verbeteren.

Zebraparty
Op vrijdag 25 juli wordt tussen 17.00 en 21.00 uur de opening van de Superzebra gevierd met een feestje. Op het Kiphofplein is er gezellige muziek en zullen ondernemers van het Hoogkwartier met hapjes en drankjes iedereen verwelkomen, een ideale gelegenheid om de zebra te zien en het gebied te ervaren!


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Chris Nieuwstraten, Communicatieadviseur Gemeente Rotterdam, 06 53 26 88 72 of cg.nieuwstraten@rotterdam.nl

Namens Ondernemersvereniging Hoogstraat Oost en omgeving, Marco Stout, 06 16 60 47 13 of marco@stoutkramer.nl