Direct naar de content

Vier Rotterdamse woningbouwlocaties in de aanbesteding

Bouwplekken op Lloydpier en Hudsonstraat goed voor zo'n 240 woningen

De gemeente Rotterdam gaat vier woningbouwlocaties aanbesteden waar in totaal plek is voor zo'n 240 woningen. Het gaat om twee locaties op de Lloydpier en twee locaties aan de Hudsonstraat. De bouw op de vier locaties staat gepland in de periode 2016 – 2019.

Op de vier locaties wordt gebouwd voor het midden en hogere segment. Op deze manier wil de gemeente Rotterdam zorgen dat mensen die toe zijn aan een volgende stap in hun wooncarrière behouden blijven voor Rotterdam.  ,,Door de juiste woningen te bouwen, behouden we deze mensen en werken we aan een stad met een gevarieerde woningvoorraad, een stad die meer in balans komt,'' zegt wethouder Ronald Schneider (stedelijke ontwikkeling en integratie)

Lloydpier
De twee bouwpercelen die worden uitgegeven op de Lloydpier zijn bestemd voor woningen in het hogere segment en liggen op één van de mooiste zichtlocaties van Rotterdam, pal aan de Nieuwe Maas. In het najaar zal de gemeente Rotterdam beide percelen, die liggen in het middendeel van de bekende Lloydpier, aanbesteden.
De twee plekken bieden ruimte aan de bouw van zo'n honderd woningen. Dat mogen deels ook grondgebonden woningen worden, hetgeen bijzonder voor een binnenstedelijke locatie. De gemeente zal marktpartijen na de zomer uitnodigen om een spraakmakend voorstel te doen. De bouw staat gepland in 2018.

Het voormalige havengebied Lloydkwartier is in de jaren ’90 in ontwikkeling gebracht. Het gebied omringt de Schiecentrale met zijn TV-studio’s en creatieve bedrijven. Diverse oude havenpanden hebben hier een nieuwe bestemming gekregen, zoals het monumentale St Jobsveem met zijn lofts en het pand van Kühne en Nagel. De bijzondere architectuur van het Scheepvaart en Transportcollege, completeert het beeld van de pier.

Hudsonstraat
In de Hudsonstraat, pal naast het Dakpark, brengt de gemeente Rotterdam ook twee woningbouwlocaties in ontwikkeling. In het project Hudson gaat het om twee percelen van 5500 m2 en 7800 m2. Hier is ruimte voor twee of meer gesloten bouwblokken met zo'n 140 ruime stadswoningen en gezinsappartementen. De gemeente Rotterdam roept via een aanbesteding ontwikkelaars nog deze zomer op om met een voorstel te komen voor deze bijzondere locatie. De bouw en verkoop van de woningen staat gepland voor de jaren 2017-2019.

Toekomstige bewoners van het gebied wonen straks pal naast het Dakpark, een stadspark dat door de hoge ligging een wijds uitzicht biedt over stad en haven. Het Dakpark won de Job Duraprijs in 2014 en trekt internationaal veel belangstelling. Onder het park zijn winkels gevestigd, de zogenaamde Big Shops. De Hudsonstraat in de wijk Bospolder loopt over de hele lengte parallel aan het Dakpark.
De wijk Bospolder is in opkomst. In de afgelopen jaren is het woningaanbod in de wijk versterkt met middeldure huur- en koopwoningen. Beroemd in de wijk is het project Le Medi. De architectuur en stedenbouwkundige opzet van deze wijk is geïnspireerd op de architectuur van de landen rond de Middellandse Zee.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Edwin Cornelisse, bestuursvoorlichter wethouder Schneider, 06 – 10 06 47 79 of e.cornelisse@rotterdam.nl