Direct naar de content

Rotterdam test mobiele flitsapparatuur

Op zeven plekken in Rotterdam komen eind juni verplaatsbare flitscamera’s te staan. Rotterdam werkt mee aan een experiment van het Openbaar Ministerie dat de effectiviteit, flitspalen, het gebruiksgemak en de kosten van de mobiele flitsapparatuur wil onderzoeken.

Op de 7 locaties in Rotterdam komen lege flitskasten te staan, de flitsapparatuur wordt steeds gewisseld tussen de locaties. De locaties van de mobiele flitsapparatuur zijn bepaald in overleg met het Openbaar Ministerie, de politie en de gemeente.

Max Havelaarweg
Spinozaweg
Van der Duijn van Maasdamweg
Straatweg
West-Kruiskade
Bergweg
Beukelsdijk

De flitscamera controleert op alle locaties de snelheid en flitst hardrijders in beide rijrichtingen.

Wethouder Bokhove van Mobiliteit, jeugd en taal is blij met de proef: “We zoeken al langere tijd naar een betrouwbare manier om asociaal rijgedrag zoals te hard rijden aan te pakken. De politie kan niet altijd en overal controles doen en vaste flitskasten zijn erg voorspelbaar. Deze nieuwe aanpak met mobiele flitsapparatuur zorgt ervoor dat we op meerdere hotspots kunnen handhaven. Ook al flitsen steeds maar een aantal van de kasten, automobilisten maken minder overtredingen, omdat ze op alle 7 locaties kans hebben een boete te krijgen.”

Het Openbaar Ministerie test ook al in Noord-Brabant en in Tilburg met verplaatsbare flitspalen.