Direct naar de content

Verkoop nieuwbouwwoningen stijgt

De verkoop van nieuwbouwwoningen in Rotterdam is fors aan het stijgen. In de eerste helft van dit jaar zijn 460 nieuwbouwwoningen verkocht. Dat is een stijging van 43% ten opzichte van dezelfde periode in 2014 toen er 321 woningen werden verkocht. Deze ontwikkeling laat ziendat de nieuwbouw in Rotterdam stevig de lijn omhoog heeft ingezet.

Ook de verhuur van nieuwe vrije sector woningen met een huurprijs hoger dan € 711 per maand stijgt. In de eerste helft van 2015 werden 129 nieuwbouwwoningen verhuurd, tegenover 96 woningen een jaar geleden.
Nieuwbouwprojecten die het goed doen zijn Park16Hoven in Overschie, Hof aan de Hef in Feijenoord en NoordBest in het Oude Noorden. Het gaat hier om zogenoemde grondgebonden woningen (gezinswoningen met tuin).
Ook in en om de binnenstad neemt de belangstelling voor woningen toe. De Fenix Lofts op Katendrecht en de nieuwe appartementen in het Timmerhuis en de Markthal doen het goed. De huurappartementen in De Rotterdam op de Wilhelminapier, zijn inmiddels allemaal verhuurd. Succesvolle nieuwe huurprojecten zijn verder onder meer te vinden in Feijenoord (Musa) en Charlois (Tuin op het Zuiden).

Keren
De verkoopcijfers van de eerste helft van dit jaar tonen aan dat het beleid van de gemeente Rotterdam om de stad aantrekkelijker te maken voor gezinnen, effect begint te sorteren. Voorheen trokken gezinnen weg uit de stad omdat ze er de (grotere) woning naar hun wensen niet konden vinden. Deze ontwikkeling is nu aan het keren: gezinnen blijven er wonen of trekken juist naar de stad toe. Daarnaast valt ook een trend te bespeuren dat bewoners die in voorgaande decennia Rotterdam hebben verlaten nu terugkeren naar de stad.

Kansrijke Wijken
Bijzondere aandacht van de gemeente bij het versterken van Rotterdam als woonstad gaat uit naar de wijken rond het centrum. Speciaal hiervoor is het programma Kansrijke Wijken in het leven geroepen. In de wijken rond het centrum worden samen met bewoners plannen uitgewerkt om straten en buurten aantrekkelijker en kindvriendelijker te maken.
Onderdeel van Kansrijke Wijken zijn de Droomstraten. In deze straten zijn de bewoners een tijdje de baas over de inrichting van hun straat. De eerste Rotterdamse Droomstraat, de Berkelselaan, wordt zaterdagavond 29 augustus officieel geopend.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Edwin Cornelisse, bestuursvoorlichter wethouder Schneider, 06 – 10 06 47 79 of e.cornelisse@rotterdam.nl