Direct naar de content

Verkiezingsdialoog gebiedscommissies in Arminius

Op 17 maart organiseren de 33 burgerpartijen die deelnemen aan de gebiedscommissieverkiezingen een verkiezingsdialoog met de titel ‘Gebiedscommissies: de nieuwe democratie!’. De bijeenkomst (vrij toegankelijk) vindt plaats in Arminius (Museumpark 3) en wordt georganiseerd in samenwerking met de gemeente Rotterdam.

Op 19 maart kunnen Rotterdammers niet alleen stemmen voor de gemeenteraad maar ook voor de gebiedscommissie in hun gebied. Naast de bestaande politieke partijen doen voor het eerst lijsten van bewonersinitiatieven mee met de gebiedscommissieverkiezingen. Zij presenteren zich via een verkiezingsmarkt én dialoog in Arminius.

Burgerpartijen
Bezoekers horen deze avond wat de gebiedscommissies zijn en wat er voor hen in de wijk gaat veranderen. Zij kunnen hun vernieuwende democratische idee laten horen of luisteren naar de plannen van de burgerpartijen.

Verkiezingsmarkt
Wethouder Florijn, bestuurlijk verantwoordelijk voor de invoering van het nieuwe bestuursmodel, verzorgt een inleiding. Daarna gaan de kandidaten onder leiding van Nico Haasbroek met elkaar in gesprek over ‘de nieuwe democratie’. Het programma start om 20.00 uur, inloop bij de verkiezingsmarkt is mogelijk vanaf 19.30 uur. De entree is gratis.


Noot voor de redactie:

Meer informatie:
Gemeente Rotterdam, Paul Tissingh, tel. 010 267 10 03 of e-mail pj.tissingh@rotterdam.nl.
Arminius, Eeva Liukku, tel. 06 464 06 373 of e-mail e.liukku@arminius.nu.
Zie ook: www.arminius.nu.