Direct naar de content

Verkiezing Rotterdamse Leraar M/V van het Jaar 2014

Stemmen van maandag 29 september tot en met vrijdag 3 oktober

Maandag gaat de verkiezing van de Rotterdamse Leraar m/v van het jaar 2014 van start. Ruim 260 leerlingen, ouders en collega’s hebben 169 leraren van 72 scholen genomineerd. Tot en met volgende week vrijdag kan iedere Rotterdammer zijn of haar stem uitbrengen. Er zijn drie categorieën: basis- en voortgezet onderwijs, en middelbaar beroepsonderwijs. Stemmen kan via de website www.leraarvanhetjaarrotterdam.nl.

De verkiezing wordt georganiseerd om leerkrachten in de schijnwerpers te zetten en waardering uit te spreken voor hun belangrijke rol in de samenleving. ,,Zij zorgen er dag in dag uit voor dat leerlingen het beste uit zichzelf kunnen halen,’’ aldus onderwijswethouder Hugo de Jonge. ,,Dat is niet alleen in het belang van de jongeren zelf, maar ook van de stad.’’

De waardering voor leraren spreekt ook uit de nominaties op www.leraarvanhetjaarrotterdam.nl. Met soms heel uitgebreide omschrijvingen geven leerlingen en ouders aan waarom hun leraar de titel Leraar van het Jaar 2014 verdient. Zoals een ouder over een juf op de basisschool: ‘Ze is een fantastische juf die echt naar een kind kijkt. Ze observeert, ziet waarom kinderen dingen (fout) doen en helpt dan gericht en positief. En dan is ze nog leuk ook’.

Winaars 6 oktober bekend
Tijdens de internationale Dag van de Leraar, maandag 6 oktober aanstaande, maakt wethouder Hugo de Jonge tijdens een feestelijke bijeenkomst de leraren van het jaar bekend.

Initiatief
De verkiezing Leraar m/v van het Jaar Rotterdam wordt georganiseerd door de gemeente Rotterdam. Meer informatie: www.leraarvanhetjaarrotterdam.nl.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Tjeerd Agema, bestuursvoorlichter wethouder De Jonge, 06 – 51 07 47 86 of t.agema@rotterdam.nl