Direct naar de content

Verfraaiing voor het Stadhuisplein

De voortuin van het stadhuis krijgt een nieuw uiterlijk. De paviljoens verdwijnen, de terrassen van de horeca ondergaan een metamorfose, de lichtmasten worden vervangen door hangverlichting en het plein krijgt nieuwe bestrating. Vanaf deze week werkt gemeente Rotterdam tot juli aan een deel van het Stadhuisplein.

Nu de bouw van Cool63 op de hoek van de Coolsingel gestaag vordert, komt de vernieuwing van het Stadhuisplein in zicht. Het doel hiervan is het plein weer een visitekaartje te maken van de stad. De gevels en aanbouwen van de panden worden opgeknapt. Voor Cool63 komt een groot terras met daarboven een elektronicawinkel. Als dit pand is opgeleverd, verdwijnen de paviljoens. De horeca die hierin nu een plekje heeft, verhuist naar Cool63. De sloop is gepland in het voorjaar van 2015.  Eerstvolgt de aanleg van de buitenruimte: nieuwe tegels, verlichting,bankjes enbloempotten.

Natuurstenen bestrating
“De werkzaamheden hiervoor zijn deze week begonnen door het verwijderen van een oude stadsverwarmingleiding. Daarna volgt de natuurstenen bestrating. Hierdoor sluit het plein mooi aan op de rest van het centrum in de Rotterdamse Stijl”, aldus wethouder van Huffelen.

Ruim van opzet
Het Stadhuisplein is straks ruim van opzet en toegankelijk voor horeca, winkelen, evenementen en herdenkingen. Op de kop van het plein aan de kant van de Coolsingel, komt in een later stadium een bijzonder ‘element’. Wat het precies gaat worden is nog niet duidelijk, maar het zal bijdragen tot een karakteristieke plek die de blik naar het stadhuis trekt.

Bereikbaarheid
Het Stadhuisplein blijft bereikbaar voor het winkelend publiek doordat in twee fasen gewerkt wordt. De eerste drie maanden is de terraszijde aan de beurt. De overige drie maanden de zijde van de winkels.

De café’s en winkels blijven bereikbaar door middel van loopplanken.


Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Fred Marree,
directiewoordvoerder / persvoorlichter Stadsbeheer, 06 22 96 65 62 of fwa.marree@rotterdam.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Yvette Ignatius, 
telefoon: 06 53 744 0 90 of iy.ignatius@rotterdam.nl.