Direct naar de content

Veiliger op weg naar school door tekeningen van Dick Bruna

Nieuwe ‘we gaan weer naar school’-campagne in Rotterdam

Maandag 22 augustus is de schoolvakantie weer voorbij en gaan meer dan 50.000 kinderen op weg naar school in Rotterdam. Dat betekent extra verkeersdrukte. Belangrijk om hier aandacht aan te besteden. Dit jaar heeft gemeente gekozen voor een andere campagne met tekeningen van de wereldberoemde Dick Bruna. Wethouder Joost Eerdmans (Verkeersveiligheid o.a.): “Kinderen moeten veilig naar school kunnen lopen of fietsen. Deze tekeningen spreken jong en oud aan en helpen, door de associatie met kinderen, bij het aanpassen van het gedrag in het verkeer. Naast deze campagne helpt de gemeente scholen ook bij het verkeersveiliger maken rondom de school.”

Opgelet!
Kinderen moeten na zes weken vakantie weer wennen aan de verkeersdrukte rond de school en onderweg naar school. Maar ook ouders, buurtbewoners en andere weggebruikers moeten zich weer instellen op de hectiek in het verkeer. De campagne is bedoeld om verkeersdeelnemers erop te attenderen dat de scholen weer zijn begonnen en extra alert te zijn op aanwezigheid van kinderen in het verkeer.

Campagne
Reden voor de gemeente om aandacht te vestigen op de eerste schooldag. De campagne is ontwikkeld door Leer in het Verkeer en wordt al op verschillende plaatsen toegepast. Rotterdam is de eerste grote stad die nu ook gebruikt van deze campagne. De nieuwe campagnebeelden zijn vanaf vandaag, twee weken lang in alle 14 gebieden van de stad te zien: op billboards (trotters) en op driehoeksborden.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter wethouder Eerdmans, 06-51 26 63 15 of c.verhulp@rotterdam.nl