Direct naar de content

Veel creativiteit onder bewoners HiS

Snelloket bewonersinitiatieven goed bezocht

Van Running-dinner, Dansen op muziek uit Vervlogen Tijden, Kluskanjers, het Repareerlokaal tot een Dierenspektakeldag, het zijn allemaal goedgekeurde bewonersinitiatieven. Tijdens het snelloket: Een Goed Idee? Kom d’r Mee! konden bewoners afgelopen zaterdag in Hillegersberg-Schiebroek hun idee omzetten in een bewonersinitiatief.

De gebiedscommissie HiS en medewerkers van de gemeente en Opzoomer Mee hebben bewoners geholpen om de initiatieven kloppend te krijgen. Begrotingen werden tegen het licht gehouden, handtekeningen van medestanders binnengehaald en het idee verder uitgewerkt.

Vicevoorzitter Laura van der Sluijs is blij verrast: ‘Onze bewoners zijn vooral met heel creatieve ideeën gekomen. Ze proberen echt op een originele manier hun buurt te verbeteren. Het is de eerste keer dat we een snelloket houden en zijn heel blij met het resultaat. We hopen dat bewoners ons nu sneller weten te vinden en gemakkelijker met hun ideeën komen, want er zijn genoeg handjes om bewoners hierbij te ondersteunen.’

De gebiedscommissie Hillegersberg-Schiebroek keurde zaterdag in een speciale vergadering de meeste initiatieven meteen goed, of gaf sommige inzenders nog iets meer tijd om het idee verder uit te werken.
In totaal zijn 22 bewonersinitiatieven ingediend, waarvan er 21 meteen zijn goedgekeurd. Aan de overige plannen moet hier en daar nog gesleuteld worden. Deze worden met een beetje geluk op dinsdag 13 oktober tijdens de commissievergadering alsnog goedgekeurd.


Noot voor de redactie:

Noot voor de redactie

Voor meer informatie bel of mail met Hans Donker 06 12 86 78 84, jg.donker@rotterdam.nl

De bijgevoegde foto's zijn gemaakt door fotograaf Bart Hoogveld en zijn met vermelding vrij te gebruiken.