Direct naar de content

Veel aanmeldingen voor Keep it Clean Day in Charlois

Scholen, sport- en buurtverenigingen dingen mee naar prijs van 500 euro

In het gebied Charlois hebben zich bijna 1.500 mensen aangemeld om morgen mee te doen met Keep it Clean Day. De gebiedscommissie heeft voor scholen, sport- en buurtverenigingen een wedstrijd uitgeschreven waarbij in drie categorieën prijzen tot 500 euro te verdienen zijn. Voorzitter Ronald Tol van de gebiedscommissie is blij met de grote belangstelling: “ Het mes snijdt aan twee kanten. We stimuleren onze bewoners om samen het zwerfvuil in het gebied op te ruimen en daarnaast kun je met je school, buurt of sportvereniging een extra centje verdienen.”

Om de wedstrijd mogelijk te maken heeft de gemeente extra middelen zoals knijpers en zakken beschikbaar gesteld. Daarnaast zal de gebiedscommissie morgen alle deelnemende teams bezoeken met een kleine verrassing. Morgenmiddag vindt om 15.30 de prijsuitreiking plaats op Plein 1953.

De jaarlijks terugkerende Keep it Clean Day is een landelijk evenement, geïnspireerd op het wereldwijde WorldCleanUp, waar Rotterdam sinds 2014 aan deelneemt. Op deze dag ruimen we in Rotterdam, met elkaar, al het zwerfafval in onze stad op. Bewoners, scholen, bedrijven, verenigingen en buren. Iedereen kan meedoen!


Noot voor de redactie:

Indien u meer informatie wilt over de activiteiten rond Keep it clean day in Charlois kunt u contact opnemen met H. Donker, communicatieadviseur voor het gebied Charlois. Tel. 06 12 867 884