Direct naar de content

Vanaf 3 april een flexibel parkeertarief voor bezoek en mantelzorger

Rotterdammers met een bezoekersvergunning of mantelzorgvergunning gaan het parkeren in eenheden van 10 minuten betalen in plaats van per dagdeel. In totaal heeft de vergunninghouder 500 parkeeruren per jaar. Dat staat gelijk aan 3.000 eenheden van 10 minuten. Dat is evenveel als de 100 dagdelen die de vergunninghouder tot nu toe toegewezen kreeg.

Vanaf 3 april 2017 betaalt de vergunninghouder voor de tijd dat de bezoeker of mantelzorger daadwerkelijk parkeert in eenheden van 10 minuten. Bij het aanmelden van de mantelzorger of bezoeker wordt een eindtijd opgegeven. Mocht de parkeerder eerder vertrekken dan opgegeven, dan is het mogelijk om de parkeeractie te stoppen, waarbij het saldo wordt aangepast. Zo betaal je alleen voor de werkelijk geparkeerde duur.

Herinneringsservice
Om de vergunninghouder aan het afmelden van het bezoek of mantelzorger te herinneren, kan een gratis sms-bericht worden ontvangen.

De bezoekers- en mantelzorgvergunning
Een Rotterdammer komt in aanmerking voor een bezoek- of mantelzorgvergunning als hij /zij in een gebied woont waar betaald parkeren is ingevoerd. Het aanmelden van bezoekers en mantelzorgers gaat via de website, de mobiele app, per sms of via 14 010. Dat verandert niet. Ook de hoeveelheid parkeertijd blijft hetzelfde.

Meer informatie over parkeren in Rotterdam
Op de website www.rotterdam.nl/parkeren staat alle informatie over parkeren in de stad, zoals informatie over vergunningen en parkeertarieven. Ook heeft de gemeente Rotterdam de website www.parkereninrotterdam.nl, daar staat informatie over parkeren in de stadsgarages. Ook kunnen parkeerders via deze website een plek in een stadsgarage reserveren of een voordeelkaart afnemen. De P+R-terreinen zijn in de weekends gratis en doordeweeks bedraagt een dag parkeren €2,- voor een hele dag in combinatie met het openbaar vervoer.


Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder Langenberg, 06 – 22 04 96 57 of amj.feiner@rotterdam.nl