Direct naar de content

Vacation of staycation? Het Hoekse strand is bereikbaar

Ook dit jaar rijdt het Hoekse treintje

In samenwerking met:

Het Hoekse toeristentreintje is terug van weggeweest en rijdt vanaf 1 augustus tussen het metrostation Haven en het strand. De gebiedscommissie opperde de suggestie om het treintje weer te laten rijden. Zeker nu lokaal toerisme weer hoog op de kaart staat en toerisme in Hoek van Holland (vierseizoenenbadplaats) als hoge prioriteiten gelden past dat goed. De gemeente Rotterdam heeft daarom geld beschikbaar gesteld om de uitstraling en identiteit van het dorp te ondersteunen. De Hoekse Hart looproute vanaf de metro het dorpcentrum in is daar een uitwerking van, maar de bereikbaarheid van het strand mocht natuurlijk niet uitblijven. De Boulevardtrein uit Scheveningen is er niet alleen voor toeristen, maar zeker ook voor de Hoekenezen zelf. Dus vacation of staycation? Pak de trein naar het strand.
 

Elke 40 minuten

Tijdens de lancering van het Hoekse Hart heeft het treintje al bestickerd met het Hoekse Hart rondgereden. Het treintje zal de maanden augustus en september op zaterdag en zondag elke 40 minuten rijden en doet daarbij 5 haltes aan: Rotterdam Tourist Info (Rietdijkstraat), begin Rechtestraat, bushalte Badweg, Emmaboulevard, Metrostation Hoek van Holland Haven. Volwassenen betalen 2 euro en kinderen 1 euro.

 

Anderhalve meter samenleving

Om aan het nieuwe normaal te voldoen, heeft de ondernemer doorzichtige schermen aangebracht tussen de compartimenten van het treintje. Na het zomerseizoen bekijkt de ondernemer samen met de gemeente bekijken hoeveel animo er voor het treintje geweest is. Dan wordt bekeken of er in de tijd tot de metro definitief tot aan het strand rijdt, weer een dergelijke voorziening mogelijk is.

 

De Gebiedscommissie stelt nog meer voor

Een ander voorstel van de gebiedscommissie richting de gemeente is het aanlichten van Hoekse iconische gebouwen en objecten. Deze suggestie wordt momenteel onderzocht.

 

Afbeeldingen

  • foto: David Rozing
  • Foto: Davod Rozing
  • Foto: David Rozing