Direct naar de content

Up!Rotterdam biedt Rotterdamse bedrijven een springplank naar wereldwijd succes

The only way is Up^

Skoon, HelloPrint, LeQuest, Shypple of Rainmaker: in Rotterdam zijn meer dan 135 snelgroeiende bedrijven gehuisvest die op een innovatieve en vaak duurzame manier ondernemen. Daarmee zijn ze een belangrijke katalysator voor de nieuwe digitale en circulaire economie en zorgen ze onder andere voor werkgelegenheid. Met Up!Rotterdam wil Rotterdam ondernemers nog beter ondersteunen: ondernemers die willen groeien, startups en scale-ups, krijgen via Up!Rotterdam snellere toegang tot talent, financiering en internationale markten. Zo kunnen ze de positieve impact op de stad verder vergroten. “Vestig je bedrijf in Rotterdam en groei snel door, hier kan het!’ aldus wethouder Economie Barbara Kathmann.”

Wethouder Kathmann presenteert Up!Rotterdam op 18 september aan ondernemers tijdens de Rotterdam Capital Days. “Iets minder dan de helft van de ondernemers in Rotterdam groeit niet of langzaam door, zegt wethouder Kathmann."Terwijl ze juist heel waardevol zijn voor de nieuwe economie. Ze zorgen voor werkgelegenheid en nieuwe manieren om duurzaam te ondernemen. Daarom hebben we in co-creatie met innovatie-hubs, het grootbedrijf, investeerders en ondernemers acties opgesteld die ondernemers een springplank naar wereldwijd succes kunnen bieden. En dat is belangrijk, want ‘Innoveren is floreren”, aldus de wethouder.

Up!Rotterdam
Up!Rotterdam wil het innovatie ecosysteem in Rotterdam en omgeving versterken. Naast het bij elkaar brengen van vraag en aanbod op het gebied van financiering zet Up!Rotterdam in op onder andere het aantrekken van (internationaal) talent, peer-to-peer coaching voor doorgroeiende bedrijven, het bevorderen van corporate en startup samenwerking en een scale-up internationalisatie programma waarbij ondernemers coaching, advies en tools aangereikt krijgen op gebied van internationaal zaken doen. Daarnaast zet het Rotterdam op de kaart als dé thuishaven voor bedrijven die snel willen doorgroeien.

Rotterdam Capital Days
Een van die acties uit het programma is Rotterdam Capital Days; een event dat ideeën, talent en geld op een laagdrempelige manier bij elkaar brengt en inzicht geeft in de wereld van financiering. Dit event is door partners van Up!Rotterdam, verschillende innovatie hubs en innovatiepartners in de stad georganiseerd om ondernemers te helpen opschalen. Voor de wethouder de logische plek om Up!Rotterdam te presenteren aan de ondernemers: “Up!Rotterdam is niet alleen van de gemeente maar van het gehele innovatie ecosysteem.”

Beste ecosysteem van Europa
Tijdens de opening van dit jaarlijkse event is Constantijn van Oranje, Special Envoy van TechLeap.NL een van de sprekers. TechLeap.NL is een groot samenwerkingsverband tussen overheden, kennisinstellingen, startups, financiers en bedrijven om van Nederland het beste startupecosysteem van Europa te maken.
“Het beste ecosysteem worden van Europa kan alleen met een ijzersterke regionale basis en goed samenwerken’, zegt Constantijn van Oranje. ‘Als onderling verbonden delta zijn we in staat om als één geheel te werken aan het bouwen van nog meer internationale toonaangevende Nederlandse techbedrijven. De komst van Up!Rotterdam is daarom niet alleen een belangrijke stap in het verder versterken van het regionale Rotterdamse ecosysteem, maar ook een grote sprong voorwaarts in het versnellen van de internationale groei van onze startups en scale-ups.’


Lees het actieprogramma op Rotterdam.nl en kijk voor meer informatie over Up!Rotterdam op uprotterdam.com


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Kathmann, 06 – 82 51 77 42 of mae.dejongh@rotterdam.nl