Direct naar de content

Twee beachvolleybalvelden voor Delfshaven

Side events WK Beachvolleybal op stoom!

Sportcentrum West in Delfshaven heeft er twee beachvolleybalvelden bij. Maandag 20 april opende wethouder Adriaan Visser (financien, binnenstad, cultuur en sport) de velden. Speciaal tijdens de Nationale Sport Week gaf hij daarmee het startsein voor nog meer side-events in opmars naar het WK Beachvolleybal van deze zomer.
 

Volleybalvereniging Hou Stand uit Delfshaven had al één klein beachvolleybalveld naast de twee tennisbanen van Sportcentrum West. De tennisbanen werden minimaal gebruikt. Door nauwe samenwerking tussen Beach Club Rotterdam en Hou Stand hebben deze plaatsgemaakt voor beachvolleybalvelden.

De velden bieden 792m2 meer sportvloer voor Delfshaven. Scholen kunnen de velden gebruiken voor schoolgymnastiek. Omwonenden en bedrijven kunnen er terecht voor een potje volleybal. Voor de vereniging zijn er ten alle tijden twee velden beschikbaar voor trainingen en wedstrijden.

Het WK Beachvolleybal is al langer voelbaar in de stad. Zo ontvingen 13.000 kinderen op diverse scholen de clinic smashball en onthulden Rebekka Kadijk, Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen een grote aftelklok richting het WK Beachvolleybal.

Het WK Beachvolleybal in Rotterdam is de grote drijfveer voor activiteiten om jong en oud extra in beweging te krijgen. Naast clinics en toernooien op scholen, worden de Rotterdammers met een studententoernooi, bedrijventoernooi, vijf beachweken en een evenement midden in de stad geënthousiasmeerd voor het evenement en de sport.
De side events in Rotterdam worden georganiseerd door de Gemeente Rotterdam, SWKGroep, Rotterdam Topsport, Rotterdam Sportsupport en de Nevobo.

WK Beachvolleybal
Het FIVB Wereldkampioenschap beachvolleybal 2015 ‘presented by Transavia’ vindt van 26 juni tot en met 5 juli 2015 plaats in Den Haag, Amsterdam, Apeldoorn en Rotterdam. De beste 96 vrouwen- en mannenteams van de wereld strijden om de wereldtitel. Voor Nederland maken negen teams hun opwachting op het WK. Bij de mannen verdedigen Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen in eigen land de wereldtitel en zij doen dit in speelstad Rotterdam aan de kade van het SS Rotterdam.


Noot voor de redactie:

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Irene Warbout, communicatieadviseur gemeente Rotterdam, ic.warbout@rotterdam.nl, 010-2673122