Direct naar de content

Tunnel tussen Schouwburgpleingarage en Kruispleingarage open

Autostraat op zes meter diepte verbindt twee garages in het centrum

De parkeergarages Schouwbugplein en Kruisplein zijn sinds vandaag verbonden door een ondergrondse tunnel. De tunnel is vandaag officieel geopend door wethouder Ronald Schneider (stedelijke ontwikkeling en integratie). Automobilisten kunnen sinds vandaag vanaf het Weena ondergronds doorrijden naar de Schouwburgpleingarage.

Eind 2013 is de parkeergarage Kruisplein in gebruik genomen en met openen van de 75 meter lange verbindingstunnel is vandaag de volgende mijlpaal bereikt. De tunnel maakt deel uit van een ondergrondse route van de Weenatunnel naar de Schouwburgpleingarage en is gebouwd door aannemer Van Hattum en Blankevoort (VolkerWessels).

Ondergronds
Het is overigens in Nederland de eerste ondergrondse route met straat, rotonde en tunnel die twee parkeergarages verbindt.  Door de nieuwe verbinding worden verkeersbewegingen in het centrum beperkt en kunnen stratenmaker in het gebied bovengronds verder met het aanleggen van de wandelpromenade.

Bovengronds
Sinds deze week is ook de weg bovengronds weer open voor het verkeer. Vanaf het Schouwburgplein kan men rechtsaf naar het Weena rijden.
De tunnel zelf is 75 meter lang en het wegdek ligt ongeveer 6 meter onder het maaiveld. De parkeergarages Kruisplein en Schouwburgplein zijn bereikbaar via de Weenatunnel en de Karel Doormanstraat.

Tweede uur gratis
Wanneer men via de Weenatunnel naar binnenrijdt, kan bij de ondergrondse rotonde worden gekozen om te parkeren in de Kruisplein- of in de Schouwburgpleingarage. De kosten voor beide garages zijn gelijk. Tot einde dit jaar loopt er een actie waarbij het tweede uur parkeren gratis is.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Yvette Ignatius, afdeling Communicatie Rotterdam, 06 5374 4090 of iy.ignatius@rotterdam.nl.
Edwin Cornelisse, woordvoerder wethouder Ronald Schneider 06 10064779 of e.cornelisse@rotterdam.nl.