Direct naar de content

Truckparking Hoek van Holland geopend

Op maandag 9 mei opende wethouder Pex Langenberg (o.a. mobiliteit en duurzaamheid) de nieuwe truckparking Hoek van Holland. De opening gebeurde in het bijzijn van onder andere diverse ondernemers, gebiedsdirecteur Hoek van Holland Jan de Kloet, collega-wethouder Ruud van Harten (gemeente Vlaardingen) en general manager van Stena Line Marcel van der Vlugt. Op de Truckparking op de Zuidergors is ruimte voor 75 vrachtwagens. Voor 10 euro per 24 uur kunnen chauffeurs hun vrachtwagen parkeren.

Overlast
Op het industrieterrein De Kulk en De Zekken in Hoek van Holland ervaren daar gevestigde ondernemers al jarenlang overlast van geparkeerde vrachtwagens en afgekoppelde trailers. Deze overlast bestaat uit foutief geparkeerde vrachtwagens, illegaal kamperen met de daarbij behorende vervuiling en reparaties en onderhoud in de buitenruimte die ook voor vervuiling zorgen. Naar verwachting zal met het in gebruik nemen van de truckparking deze overlast zwaar verminderen.

Handhaving
Op 17 maart 2016 heeft de gebiedscommissie Hoek van Holland een wijziging van artikel 12 in de APV aangenomen. Hiermee is het mogelijk om actief te handhaven op overlast van foutief geparkeerde aanhangers en vrachtwagens. Vanaf 15 mei zal er dan ook handhaving gaan plaatsvinden. Vanaf die datum zal ook de truckparking, die nu nog gratis is, 10 euro kosten voor 24 uur parkeren.

Regionale aanpak
Elf gemeenten in de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) en Rijkswaterstaat (RWS) gaan in een gezamenlijke en voor Nederland unieke pilot het fout en onveilig parkeren van vrachtwagens aanpakken. Eerst volgt er een waarschuwing, maar vanaf 1 juni vindt handhaving plaats als chauffeurs parkeren op plaatsen die daar niet voor bestemd zijn. Een van de alternatieven om te parkeren is de truckparking Hoek van Holland.

Faciliteiten
Voor de truckers zijn er diverse voorzieningen getroffen. Zo is er een toilet- en doucevoorziening, een verblijfsruimte, wasmachine en droger en wifi (tegen betaling) op de truckparking aanwezig. Daarnaast is 24/7 beveiliging aanwezig.


Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder Langenberg, 06 – 22 04 96 57 of amj.feiner@rotterdam.nl