Direct naar de content

Tourkaravaan in 2015 door Rotterdam

Precies vijf jaar na de Grand Départ gaat de Tour de France opnieuw door Rotterdam. Op 5 juli 2015 rijdt de tourkaravaan vanuit Capelle aan den IJssel naar hartje Rotterdam. Het gaat om de 2e etappe van Utrecht naar Zeeland met de finish op de Neeltje Jans.

De route die de ASO/Tourdirectie voorstelt, is als volgt:

Abraham van Rijckevorselweg – Kralingseplein – Abraham van Rijckevorselweg – Maasboulevard – Oostmolenwerf – Bgm.Van Walsumweg – Mariniersweg – Goudsesingel – Pompenburg – Hofplein – Coolsingel – Churchillplein – Schiedamsedijk – Erasmusbrug – Posthumalaan – Hillelaan – Maashaven – Brielselaan – Maastunnelplein – Dorpsweg – Groene Kruisweg – N492 (richting Zeeland).

Bovendien is er een tussensprint in Rotterdam; over de exacte locatie wordt nog overlegd met de Tourorganisatie.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb en Wethouder Adriaan Visser (financiën, binnenstad, cultuur en sport) hebben positief gereageerd op dit routevoorstel.
Burgemeester Aboutaleb: ” We zijn heel blij met dit voorstel van de ASO. Dit is na de vele complimenten opnieuw een blijk van waardering voor de succesvolle Grand Départ in 2010. De route is veelbelovend. Rotterdam wordt weer op de kaart zetten als een prachtige stad die het bezoeken waard is.”

Rotterdam Topsport  – nauw betrokken bij de organisatie van de Tourstart in 2010 – gaat dit routevoorstel verder in kaart brengen met Politie Rotterdam-Rijnmond en de gemeente.

Sportwethouder Adriaan Visser: “Deze doorkomst is een mooie opvolger van de Tourstart in 2010. Het wordt weer een fantastische wielerdag in Rotterdam. Rotterdammers en bezoekers kunnen erop rekenen dat wij samen met Rotterdam Festivals,  Rotterdam Partners en Rotterdam Topsport een geslaagd en sportief publieksfeest maken van deze Tourdag.”


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marieke van Gruijthuijsen, bestuursvoorlichter wethouder Adriaan Visser, portefeuille financiën, binnenstad, cultuur en sport, tel. 06 – 1315 5120, m.vangruijthuijsen1@rotterdam.nl.