Direct naar de content

Toekomstdromen tijdens de lancering verhaal van de Stad

'Ik hoop dat iedereen in 2037 heerlijk kan zwemmen in de Maas en dat er geen plastic en troep ronddrijft'

Hoe ziet Rotterdam er over twintig jaar uit? Vraag het de kinderen van basisschool ’t Landje en ze geven je de meest eerlijke, idealistische antwoorden. Zeven leerlingen deelden hun toekomstdromen woensdagmiddag tijdens de lancering van het Verhaal van de Stad op Plein 1940. De groep ging in gesprek met wethouder Hugo de Jonge en gemeenteraadslid Barbara Kathmann.

Met hen vierden zeker 100 geïnteresseerden het lanceringsfeest mee. Onder de aanwezigen veel Rotterdamse makers, doeners en praters. Stadsdichter Derek Otte gaf een prachtige voordracht over het Rotterdam van de toekomst en alle aanwezigen ontvingen het magazine Verhaal van de Stad en een link naar het portal www.hetverhaalvandestad.nl. De lancering vond plaats bij ‘het bankje van de toekomst’, dat komend jaar een bijzondere rol zal vervullen als gespreksstarter.

Op naar 2037
Hoe ziet Rotterdam er in 2037 uit? Dat is te lezen in het magazine en op de website www.hetverhaalvandestad.nl Ruim 9.000 gesprekken zijn vertaald in één verhaal: het Verhaal van de Stad. De gesprekken hebben een schat aan informatie opgeleverd. Al die verwachtingen, meningen en ideeën van stadgenoten worden nu beschikbaar gesteld aan wie het wil weten. Zodat iedereen het kan gebruiken bij het vormgeven van zijn eigen toekomst. De dromen bieden waardevolle inzichten waarmee Rotterdammers, de gemeente, instellingen en organisaties nu verder kunnen.

Magazine en Portal
Het magazine is in beperkte oplage beschikbaar en is te vinden op allerlei openbare plekken in de stad. Veel makkelijker: het magazine is in z’n geheel te lezen en downloaden op www.hetverhaalvandestad.nl
Bovendien vind je hier nog meer data waar je je voordeel mee kunt doen. Denk aan verslagen van alle straat- en groepsgesprekken, een overzicht van de online gesprekken, onderzoeken, en filmpjes. De beste manier om je toekomst te voorspellen is immers door hem samen vorm te geven.


Noot voor de redactie:


Meer informatie? Mail dan naar verhaal@rotterdam.nl of bel met Daniëlle Rijsdijk (06) 28918757