Direct naar de content

Timmerhuis bereikt hoogste punt

Het hoogste punt van het Timmerhuis is bereikt. In bijzijn van wethouder Ronald Schneider (stedelijke ontwikkeling en integratie) is het bereiken van deze mijlpaal gevierd met een open dag op de bouwplaats. Daarbij kon de nieuwbouw van het Timmerhuis worden bezichtigd.

Het Timmerhuis gaat in het najaar van 2015 open en heeft dan 84 appartementen (waarvan in korte tijd al ruim 40 procent is verkocht). kantoren van de gemeente Rotterdam, winkels, horeca en een ondergrondse parkeergarage. Het Timmerhuis heeft dan ook een publieke passage dwars door het gebouw heen, als verbinding tussen de Coolsingel en het Laurenskwartier.
Inmiddels is ook bekend geworden dat in de voormalige portierswoning op de hoek van de Meent-Haagseveer een minihotel met drie slaapkamers komt. De hotelier is de eigenaar van café van Zanten aan de Meent.

Timmerhuis
Het Timmerhuis, een ontwerp van OMA Architecten, ligt in het hart van Rotterdam, achter het Stadhuis, tussen de Meent, Rodezand, Raamplein en Haagseveer. Het totale project voor het Timmerhuis omvat de ontwikkeling van een nieuwbouwdeel en de renovatie van het monumentale Stadstimmerhuis. De ontwikkeling en bouw van het Timmerhuis is een samenwerking van de gemeente Rotterdam, architectenbureau OMA van Rem Koolhaas en bouwer Heijmans. De bouw is op dit moment in volle gang.
Het Stadstimmerhuis heeft een belangrijke plek in de geschiedenis van de stad. Het is een van de eerste naoorlogse gebouwen. Vanuit dit gebouw is de wederopbouw geleid. Met de herontwikkeling krijgt het gebouw een nieuwe toekomst. De combinatie van wonen, werken en winkelen leidt tot een gebouw dat leeft; een gebouw dat een extra impuls geeft aan de binnenstad als hèt visitekaartje van de stad, de City Lounge, de plek voor ontmoeting, vermaak en verblijf.

Klik hier voor factsheet Timmerhuis.


Kijk voor meer informatie op www.timmerhuisrotterdam.nl.


Noot voor de redactie:

Meer informatie is verkrijgbaar bij:
Hanneke Burggraaff, senior communicatieadviseur gemeente Rotterdam 06 51219629
Edwin Cornelisse, woordvoerder wethouder Schneider 06 10064779.