Direct naar de content

Tijdens The Final was veel te winnen

Het was weer feest in Ahoy gisteren tijdens de veertiende editie van The Final. Bijna 7000 Rotterdamse basisschoolleerlingen deden mee aan de verschillende wedstrijden, clinics of andere sportactiviteiten. De Beatrixschool uit Charlois, Nelson Mandela uit Feijenoord en Talmaschool uit Kralingen-Crooswijk gingen met de eindbekers naar huis.
 

Wethouder Visser trapte deze speciale editie van The Final in de ochtend af op het Centre Court. Maar dat was niet de enige aftrap die dag. ‘s-Middags waren scholen uitgenodigd voor de aftrap van het vernieuwde schoolsportprogramma Schoolsport#010.

Schoolsport#010
Schoolsport#010 is het vernieuwde schoolsportprogramma dat de gemeente Rotterdam in het schooljaar 2016/2017 voor het eerst aanbiedt aan ongeveer 85 Rotterdamse basisscholen. Het programma is opgebouwd uit drie pijlers met verschillende doelen waarbij sport als middel wordt ingezet. Zo is er naast talentontwikkeling, wat centraal staat bij de verschillende toernooien, ook veel aandacht voor sociale vaardigheden en beleving. Schoolsport#010 draagt op deze manier bij aan een brede ontwikkeling van het kind.

Met sport is méér te winnen
Met het oog op Schoolsport#010 had The Final dit jaar meerdere eindwinnaars.
De Nelson Mandela had in totaal de meeste wedstrijdpunten gehaald en ging met de wisselbeker naar huis. De Talmaschool en de Beatrixschool hadden gedurende het jaar tijdens de wedstrijden de meeste Fair Play & Respect punten verdiend. Zij hebben de Fair Play & Respect Cups in ontvangst mogen nemen.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kristel Arntz, communicatieadviseur, Gemeente Rotterdam T: 06 233 02 705 E: kcm.arntz@rotterdam.nl