Direct naar de content

‘Tijdens de werkzaamheden blijft Rotterdam bereikbaar’

groot onderhoud aan Willemsspoortunnel in december en januari door Pro-rail

'Tijdens de werkzaamheden blijft Rotterdam bereikbaar', dat was de boodschap die wethouder Langenberg (mobiliteit) duidelijk heeft meegegeven aan Pro-rail en de NS bij de aankondiging van de werkzaamheden aan het Willemsspoor komende december en januari. Pro-rail voert dan groot onderhoud uit aan de Willemsspoortunnel. In een periode van 2 x 16 dagen, van 3 december tot en met 18 december 2016 en van 7 januari tot en met 22 januari 2017, zijn niet alle vier de spoorbuizen in bedrijf en rijden er minder treinen over het traject. In enkele weekenden is geen regulier personentreinverkeer mogelijk en worden bussen ingezet.

In het overleg met Pro-Rail en NS is duidelijk gemaakt dat de communicatie op de bereikbaarheid van Rotterdam van groot belang is voor onder meer de ondernemers van de stad. De kernboodschap is dat iedereen gewoon in Rotterdam kan komen. De NS verzorgt de communicatie richting de reizigers en neemt deze boodschap in haar communicatie mee. Rotterdam heeft nauw contact met Pro-Rail en de NS gedurende de werkzaamheden, zodat tijdig gereageerd kan worden als dit noodzakelijk is.

De implicatie en de gevolgen van de werkzaamheden zijn de gemeente pas vrij laat kenbaar gemaakt. Gezien de aard en impact van de werkzaamheden is er vervolgens  overleg geweest met Pro-Rail en de NS. De gemeente heeft Pro-Rail in eerste instantie verzocht om de werkzaamheden van december te verplaatsen. Het bleek voor Pro-Rail onmogelijk deze data van de werkzaamheden aan te passen, zodanig dat ze buiten de december periode zouden vallen. Pro-rail heeft aangegeven dat de gekozen periode in december is weliswaar lastig is, maar dat door de vakanties het ook minder forenzen treft. NS zorgt voor vervangend vervoer voor de reizigers en verzorgt de communicatie met de reizigers.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder Langenberg, 06 – 22 04 96 57 of amj.feiner@rotterdam.nl