Direct naar de content

Tijdelijke stoplichten kruising Mathenesserlaan – Nieuwe Binnenweg

RET en gemeente werken samen aan Dijkzigt - Rochussenstraat

RET en Gemeente Rotterdam werken samen aan het project Dijkzigt – Rochussenstraat. De RET zorgt voor een veiliger en beter bereikbaar metrostation Dijkzigt. De gemeente legt daarna een nieuwe en veiligere kruising Rochussenstraat – Zimmermanweg aan. Om de doorstroming van het verkeer in het gebied tijdens deze werkzaamheden verbeteren, plaatst de gemeente deze week een tijdelijke verkeersregelinstallatie op de kruising Mathenesserlaan – Nieuwe Binnenweg.

Het plaatsen van de installatie gebeurt ’s nachts, omdat de bovenleiding van de tram moet worden uitgeschakeld. De werkzaamheden vinden plaats in de nacht van dinsdag 23 op woensdag 24 augustus en de nacht van woensdag 24 op donderdag 25 augustus.

Voortgang project
Het voorbereidende werk voor de extra in- en uitgang voor metrostation Dijkzigt is afgerond. De damwand is aangebracht. Nu volgt het aanbrengen van de cementwand en het boren van de funderingspalen. Als de palen in de grond zitten, wordt de bouwput ontgraven en het onderwaterbeton gestort. Als dat allemaal klaar is, en de put is leeggepompt, start het storten van de wanden en het dak van de extra in- en uitgang.

Planning
Als de RET de bouw heeft afgerond, zet de gemeente Rotterdam – naar verwachting begin januari 2017 – het werk van de reconstructie en herinrichting van de kruising Rochussenstraat – Zimmermanweg voort. Voor 1 juni 2017 moeten de werkzaamheden klaar zijn.


Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anna Feiner, bestuursvoorlichter wethouder Langenberg, 06 – 22 04 96 57 of amj.feiner@rotterdam.nl

Voor meer informatie over het project Dijkzigt-Rochussenstraat kunt u contact opnemen met omgevingsmanager Douwe Folkerts van de RET via 06 – 43 79 12 45 en dfolkerts@ret.nl