Direct naar de content

Thea Hofma is Hoogvlietse vrijwilliger 2015

Zojuist is Thea Hofma in partycentrum Flamingo uitgeroepen tot Hoogvlietse vrijwilliger van het jaar 2015. Het bewonersinitiatief van het jaar is voor de scholentriatlon. Tot slot is ook de winnende slogan voor de Chill-Hill bekend gemaakt: “De plek waar alles samen komt”. 

Vrijwilliger van het Jaar
De altijd goedlachse Thea Hofma is namens Stichting Vrienden van Hoogvliet een van de meest actieve vrijwilligers in het gebied. Zo is zij onder meer een drijvende kracht achter de Sinterklaasintocht (vorig jaar overigens voor het laatst), het ouderenfeest, de 4 mei herdenking, de Taptoe, de avondvierdaagse en de Samenloop voor hoop.

Daarnaast werkt zij als vrijwilliger bij ASVZ, een instantie voor mensen met een verstandelijke beperking. Thea wordt geprezen vanwege haar nooit aflatende enthousiasme en vrolijkheid.

Toen bij de aanmelding werd gevraagd wat zij precies voor de stichting deed was het antwoord veelzeggend: “alles!”. Thea Hofma volgt Wilma van der Wende van stichting Ankh op, zij werd vorig jaar vrijwilliger van het jaar.

Bewonersinitiatief van het jaar
Dit jaar werd voor het eerst ook de titel “bewonersinitiatief van het jaar” uitgereikt. De scholentriatlon kwam hierbij als winnaar uit de bus, een bewonersinitiatief dat plaats vond in juni 2015.

Hierbij gingen scholieren uit Hoogvliet en Spijkenisse de strijd met elkaar aan door 400 meter te zwemmen, 12 kilometer te fietsen en 4 kilometer te hardlopen. De deelnemers haalden daarnaast sponsorgeld op voor stichting KIKA (kinderen kankervrij). Initiatiefnemer Remco Vitcher nam de onderscheiding vanavond in ontvangst.

Slogan Chill-Hill
De slogan-wedstrijd voor de Chill-Hill is gewonnen door Kiara Sastroredjo, leerlinge van groep 7 van OBS ’t Prisma. Uit de maar liefst 122 inzendingen vond de jury haar slogan de beste: “De Chill-Hill, de plek waar alles samen komt”.

De scholiere was met haar ouders aanwezig bij de prijsuitreiking en ontving voor haar inzending een I-pad uit handen van Edwin Smid, voorzitter van de gebiedscommissie Hoogvliet.

Daarnaast worden zowel Kiara als haar hele klas uitgenodigd voor de opening van de Chill-Hill. Naar verwachting wordt de blikvanger in park de Heerlijkheid deze zomer in gebruik genomen.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Bas Ockeloen, communicatieadviseur voor gebied Hoogvliet. Per e-mail: b.ockeloen@rotterdam.nl of per telefoon: 06 5023 0338