Direct naar de content

Tentoonstelling ‘De eerste eeuwen van Holland’

Opening met filmvoorstelling

Van 5 tot 28 februari is de rondreizende tentoonstelling ‘De eerste eeuwen van Holland’ gratis te zien in de Centrale Bibliotheek in Rotterdam.
Ontdek tijdens deze spraakmakende tentoonstelling hoe het graafschap Holland is ontstaan en is gegroeid tussen de jaren 1000 en 1500. Laat u door verschillende graven en een gravin van Holland meevoeren in belangrijke thema’s uit dit graafschap.
 

Opening tentoonstelling met animatiefilms ’Middeleeuws Rotterdam’
Ter gelegenheid van de opening van de tentoonstelling zijn er in het Bibliotheektheater twee animatiefilms te zien op dinsdag 5 februari, aanvang 16.00 uur. Aanmelden is verplicht: boor@rotterdam.nl. De films nemen u mee naar het verre verleden van Rotterdam. Hoe zag het er hier 1000 jaar geleden uit en wie woonden er. Een documentaire met animaties van Carolien Bijvoet (de Alarmvogel) geeft ons een beeld op basis van resultaten van archeologisch onderzoek. Met de tweede animatiefilm wandelt u door Rotterdam in het jaar 1433. De film kwam tot stand in samenwerking tussen leerlingen van het Grafisch Lyceum, het Stadsarchief en Archeologie Rotterdam. De films worden ingeleid door de stadsarcheoloog Arnold Carmiggelt. Na de films wordt de tentoonstelling in de hal van de bibliotheek geopend.

Bezoek de graven van Holland
De expositie toont hoe het graafschap Holland is ontstaan en is gegroeid tussen 1000 en 1500. Laat u door verschillende graven en een gravin van Holland meenemen in belangrijke thema’s die speelden in dit graafschap, zoals ontginningen, de opkomst van steden en de rol van religie. Ook bodemvondsten uit Rotterdam maken onderdeel uit van de tentoonstelling.

Reizende tentoonstelling
De tentoonstelling is gemaakt door TGV teksten en presentatie met behulp van de Subsidieregeling publieksbereik archeologie Zuid-Holland. De tentoonstelling is te zien in Rotterdam dankzij de afdeling Archeologie van de gemeente Rotterdam. De tentoonstelling trekt langs verschillende steden in Noord- en Zuid-Holland.


Meer informatie:
Archeologie Rotterdam: www.rotterdam.nl/archeologie
Centrale Bibliotheek: www.bibliotheek.rotterdam.nl


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Brigitte Moratis, persvoorlichter Stadsbeheer, 010 267 61 24 of ba.moratis@rotterdam.nl