Direct naar de content

Tarwewijk heeft nieuwe gymzaal

Kinderen geven zaal de naam Tarwesterk

De Tarwewijk heeft een nieuwe gymzaal. Maandag 28 september onthulde wethouder Adriaan Visser (Financiën, Organisatie, Haven, Binnenstad en Sport) samen met de kinderen van de Lekker Fit! basisscholen De Akker en De Globe de naam van de nieuwe zaal in de Zwartewaalstraat 40. Een aantal kinderen in de wijk bedacht de naam Tarwesterk. De zaal is een aanwinst voor de wijk en is vooral bedoeld voor de gymlessen van de vier basisscholen in de wijk, maar kan ook na schooltijd worden verhuurd aan andere gebruikers.

Zaal belangrijk voor Lekker Fit! scholen
De vier basisscholen in de wijk zijn erg blij dat ze gebruik kunnen maken van de nieuwe gymzaal. Voor de Lekker Fit! scholen OBS De Globe en CBS de Akker betekent het dat ze nog beter de extra gymlessen en naschoolse activiteiten kunnen plannen. Eén van de onderdelen van het programma Rotterdam Lekker Fit! is dat kinderen meer gaan bewegen tijdens en na schooltijd.

Bijzondere plek
De gymzaal is ontworpen door architectenbureau Ziegler/Branderhorst staat op een bijzondere plek. Tijdens de voorbereidingen ontdekten archeologen dat er sporen van menselijke activiteit in de bodem zaten, die ouder zijn dan 5000 voor Christus!
Het gebouw waar de kinderen van basisschool De Globe les krijgen, is een rijksmonument waardoor het geheel een bijzondere uitstraling krijgt.

Rotterdam Lekker Fit!
Met het programma Rotterdam Lekker Fit! zetten de scholen en de gemeente Rotterdam zich samen in voor een gezond gewicht en voldoende beweging bij Rotterdamse kinderen tot 14 jaar. Op 94 basisscholen ondersteunen leerkrachten, sportdocenten en gezondheidsprofessionals, zoals diëtisten, de leerlingen meer te bewegen en gezonder te eten. Ook worden steeds meer kinderdagverblijven en peuterspeelzalen Lekker Fit!. Zo ontstaat een doorlopende leerlijn, waarin kinderen in aanraking komen met een gezonde en fitte leefstijl.


Noot voor de redactie:

Noot voor de redactie:

Voor vragen en high resolution beelden kunt u contact opnemen met Katja van Deventer, senior communicatieadviseur gemeente Rotterdam, km.vandeventer@rotterdam.nl of 06-22 62 95 62

Voor meer informatie over Rotterdam Lekker Fit! verwijzen we u naar www.rotterdamlekkerfit.nl