Direct naar de content

Tablets en laptops met AOW- of Jeugdtegoed

Rotterdammers die gebruikmaken van het AOW- of Jeugdtegoed kunnen vanaf deze week hun tegoed ook besteden aan een geselecteerd assortiment elektronische producten bij Media Markt aan het Binnenwegplein in Rotterdam.

Vanaf deze week kunnen Rotterdammers met een laag inkomen hun AOW- of Jeugdtegoed ook gebruiken voor de aankoop van een aantal elektronische producten, zoals laptops en tablets. Op www.jeugdtegoed.nl of www.aowtegoed.nl staat het volledige overzicht van producten met exacte model- en serienummers waaruit rechthebbenden kunnen kiezen. Het tegoed voor elektronische producten is alleen te besteden bij Media Markt Binnenwegplein.

Specifiek assortiment voor pashouders
De gemeente Rotterdam heeft in nauw overleg met Media Markt op het Binnenwegplein een assortiment van elektronische apparaten samengesteld.Gebruikers van het AOW-tegoed kunnen kiezen voor een tablet, laptop, e-reader of fotocamera.
Het Jeugdtegoed is aan te wenden voor aanschaf van een tablet, laptop, e-reader of een grafische rekenmachine voor school.
Bij de samenstelling van het assortiment zijn de wensen die gebruikers van het AOW- en Jeugdtegoed hebben geuit, meegenomen.

Deelname aan samenleving
De gemeente Rotterdam stelt het AOW- of Jeugdtegoed beschikbaar om Rotterdammers met een kleine beurs te stimuleren deel te nemen aan de samenleving. Daarom is het tegoed bestemd voor producten die deze deelname vergroten, zoals spullen voor school, sport, hobby, kleding, boeken, tijdschriften en openbaar vervoer. Deze tegoeden worden gestort op de Rotterdampas en kunnen worden besteed bij diverse Rotterdamse winkels en ketens. Het volledige overzicht is terug te lezen op www.jeugdtegoed.nl of www.aowtegoed.nl.
De gemeente Rotterdam is in gesprek met nieuwe partners die voor verbreding van het assortiment voor beide doelgroepen kunnen zorgen.

Tegoed bereikt doelgroep
Op dit moment hebben 95% van de kinderen en vijf op de zes AOW’ers die hierop recht hebben, een Rotterdampas met tegoed geactiveerd.
Aan rechthebbenden zonder Rotterdampas wordt het tegoed verstrekt zodra zij een pas aanschaffen. AOW’ers en gezinnen met een laag inkomen aan wie het tegoed niet is toegekend maar die hier wel voor in aanmerking denken te komen, kunnen een aanvraag doen via de websites rotterdam.nl/aowtegoed en rotterdam.nl/jeugdtegoed.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Struijvenberg, 06 – 53 78 61 01 of s.kooijmancastelijns@rotterdam.nl