Direct naar de content

Stuk van het jaar verkiezing 2014

Rotterdamse voorverkiezing

Onder andere een affiche van Bep van Klaveren, een kaart met spionagenesten uit de Eerste Wereldoorlog en een filmpje met vooroorlogse beelden gaan dit jaar de strijd met elkaar aan in de Rotterdamse voorverkiezing ‘Stuk van het jaar’. Het winnende archiefstuk sturen we in voor de landelijk verkiezing.

Iedereen kan tot 30 augustus stemmen tijdens de Rotterdamse voorverkiezing van ‘Stuk van het Jaar’. Dit in aanloop naar de landelijke online verkiezing die in oktober tijdens de Maand van de Geschiedenis plaatsvindt. Het thema dit jaar is ‘vriend en vijand’. Stemmen kan op de website van het Stadsarchief.

Vorig jaar eerste prijs
Ruim 40 archiefinstellingen deden vorig jaar mee aan de ‘Stuk van het jaar verkiezing’. Het Stadsarchief Rotterdam ging er met de eerste prijs vandoor. Het toegangskaartje voor de Europacupfinale Feyenoord-Celtic won van alle inzendingen. Ook dit jaar wil het archief weer het meest bijzondere en opvallende Rotterdamse archiefstuk inzenden.

Unieke kijk op het verleden
Het Stadsarchief Rotterdam heeft als een van de grootste archieven van Nederland een bijzonder rijke collectie van honderdduizenden prenten, foto’s, films, kaarten, beeld- en geluidopnames en kilometers aan papieren archiefstukken. Het materiaal geeft gedetailleerd inzicht in de historie van mensen, locaties en gebeurtenissen door de eeuwen heen. Een unieke kijk op het Rotterdamse verleden dus! www.gemeentearchief.rotterdam.nl


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie over de ‘Stuk van het jaar verkiezing’ kunt u contact opnemen met Mariska Nijkerk (Stadsarchief Rotterdam) via 06-23 24 94 19 of 010-2675511.