Direct naar de content

Student Safety Award naar studenten Albeda College

Studenten van het Albeda College hebben woensdag 5 maart de Student Safety Award ontvangen uit handen van burgemeester Ahmed Aboutaleb. De jury koos hun project voor winkelcentrum Keizerswaard uit drie inzendingen. Het winnende project richt zich op de beveiliging in het winkelcentrum, het aanspreken van mensen en contact leggen. Ook de pragmatische aanpak en toepasbaarheid in andere gebieden sprak de jury aan. Naast de Award krijgt het winnende team een cheque van € 5000,- om het project uit te voeren en een masterclass over veiligheid.

Burgemeester Aboutaleb: "De Student Safety Award stimuleert studenten om mee denken over hoe zij hun eigen omgeving prettiger en leefbaarder kunnen maken. Een goede zaak, want veiligheid is een zaak van iedereen. Ook van jongeren."

Samenwerken met de ondernemers
De jonge studenten (15-16 jaar) hebben voor hun winnende project uitgebreid vooronderzoek gedaan. In samenspraak met de winkeliersvereniging Keizerswaard wordt het project verder uitgewerkt en uitgevoerd. De jury vond dit project extra bijzonder omdat de jongeren niet kiezen voor een commerciële organisatie om ervaring op te doen, maar voor het maatschappelijke veld.

Stimuleren en bewustwording
De Student Safety Award is een initiatief van het Platform Criminaliteitsbeheersing Rotterdam-Rijnmond. Met de prijs willen de initiatiefnemers scholen en studenten op een duurzame manier betrekken bij het veiligheidsbeleid in de regio. Dit jaar deden drie scholen mee, volgend jaar worden dat er naar alle waarschijnlijkheid meer.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, 06- 53 28 48 13 of l.dejong@rotterdam.nl