Direct naar de content

Straatnieuws verkopers krijgen een eerlijke prijs

Rotterdam reguleert de verkoop van straatkranten

In Rotterdam worden al jaren straatkranten verkocht, dak- en thuislozen hebben zo een nuttige dagbesteding en kunnen wat geld verdienen. Het Straatnieuws is een straatkrant met het keurmerk, omdat de verkopers een eerlijke prijs voor hun krant krijgen.

De laatste jaren duiken straatkranten op waarvan niet duidelijk is met welk doel ze verkocht worden. De verkopers krijgen geen eerlijke prijs voor de krant die ze verkopen en worden mogelijk uitgebuit. Die verkoop lijkt op bedelarij en zorgt voor overlast bij supermarkten.

Keurmerk
Albert Heijn, COOP, de Stichting Straatnieuws en de gemeente Rotterdam pakken samen de verkoop van oneerlijke straatkranten aan. Op vrijdag 9 juni start een postercampagne om winkelend publiek te wijzen op het keurmerk en zo te waarschuwen voor foute kranten. Wethouder Schneider hangt de eerste poster op bij de Albert Heijn aan de Argonautenweg.

Afspraken
Naast de postercampagne worden met de straatkrantverkopers die de krant met keurmerk verkopen afspraken gemaakt over de plekken waar ze de straatkrant mogen verkopen. Verkopers van een straatkrant zonder keurmerk krijgen de mogelijkheid om een keurmerkkrant te verkopen.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Theo Breimer, bestuursvoorlichter wethouder Schneider, 06 – 41 31 65 67 of t.breimer@rotterdam.nl