Direct naar de content

Sterker uit de crisis met innovatieve ideeën van Rotterdammers

3 miljoen beschikbaar voor nieuwe ronde CityLab010

Voor het zevende jaar op rij zet het programma CityLab010 van de gemeente Rotterdam haar deuren open voor innovatieve ideeën van Rotterdammers. Dit jaar is ruim 3 miljoen euro beschikbaar voor initiatieven die Rotterdam sterker uit de coronacrisis helpen.

Er is één doel: sterker uit de crisis komen dan dat de stad erin ging. En dus is CityLab010 onder andere op zoek naar oplossingen voor vernieuwing op het gebied van duurzaamheid, circulariteit en digitalisering. Maar ook creatieve, maatschappelijke oplossingen voor vraagstukken die actueel zijn voor Rotterdam. Toch een fantastisch idee maar past het niet bij de criteria? Drie initiatieven maken kans op een wildcard.

Wethouder Roos Vermeij (Economie, wijken en kleine kernen): “Sterker uit de crisis komen, dat doen we samen. Rotterdammers zijn creatief en eigenwijs en hebben vaak de beste ideeën over wat goed is voor de stad. Nu we in een crisis zitten kan Rotterdam die creativiteit meer dan ooit gebruiken. Ik roep alle Rotterdammers met een goede idee voor de stad op om zich aan te melden bij CityLab010.”

Meld je snel aan
Met een coach van de gemeente wordt gekeken hoe het idee tot uitvoering gebracht kan worden en welke stappen daarin nodig zijn. Naast de gemeente zijn tal van professionele partners in de stad betrokken om initiatiefnemers te ondersteunen.

Aanmelden voor 2021 kan al via www.citylab010.nl . Wacht niet te lang, want initiatiefnemers moeten voor 1 mei in gesprek zijn met een coach over hun plan. Dat is een belangrijke regel om verder het proces in te gaan.

47 winnaars 2020
In de vorige editie kregen maarliefst 47 Rotterdamse initiatieven een startbudget toebedeeld door de 12-koppige jury. Een greep uit de winnaars van 2020:

·         De Klauwen uit de Mouwen: een talentontwikkelingstraject voor Rotterdammers met een afstand tot de arbeidsmarkt.

·         Cool Down City: een project waar Rotterdammers worden aangemoedigd om hun stad zelf te verkoelen met bomen die ze gratis kunnen ophalen.

·         TherapySelector: een App die voor Hepatitis-C patiënt specifieke informatie combineert met klinische publicaties met resultaten van behandelingen.

·         REBOUND: vergeten of verwaarloosde sportvelden worden getransformeerd naar waardevolle openbare ruimtes.

·         STORE STORE: een educatieve ontwerp winkel en werkplaats waarin kwetsbare jongeren de kans krijgen om hun creatieve ideeën werkelijkheid te maken.

·         TRC Studio’s: Rotterdammers krijgen toegang tot het aanleren van nieuwe digitale vaardigheden die ze hobbymatig of professioneel kunnen uitoefenen.

Voor meer informatie en aanmelden voor de CityLab010-ronde van 2021 kijk op www.citylab010.nl