Direct naar de content

Stemmen op de Rotterdamse Leraar M/V van het Jaar 2016

stemmen van 12 tot en met 16 september

Bijna 900 leerlingen, ouders en collega’s nomineerden de afgelopen drie weken hun favoriete leraar voor de Rotterdamse verkiezing Leraar M/V van het jaar 2016. Van 12 tot en met 16 september kan iedere Rotterdammer stemmen op één van de in totaal 264 genomineerden. Dat kan via de website www.leraarvanhetjaarrotterdam.nl.
 

De verkiezing kent dit jaar voor het eerst zes categorieën. Naast basisonderwijs (74 nominaties), voortgezet onderwijs (59 nominaties) en mbo (54 nominaties) zijn dit jaar de nieuwe categorieën speciaal onderwijs (7 nominaties), lerarenteam (52 nominaties) en pedagogisch medewerker (18 nominaties).

De verkiezing is bedoeld om leraren en pedagogisch medewerkers te laten weten dat zij worden gewaardeerd. ‘Steeds weer blijkt dat de professionaliteit en inzet van leraren en pedagogisch medewerkers doorslaggevend zijn voor wat zij bij leerlingen kunnen bereiken’, aldus wethouder Hugo de Jonge (Onderwijs, Jeugd en Zorg).

Uit nominaties blijkt grote waardering
Hoe belangrijk leraren zijn, blijkt uit de bijna 900 motivaties die zijn geplaatst op de verkiezingssite. Zo nomineert een middelbare schoolklas hun leraar: ‘Hij is een goede leraar omdat hij ons vrijheid geeft en ons goed snapt. Lessen zijn gezellig en leuk we lachen veel maar we leren altijd. Ik geef deze leraar op namens mijn klas. Iedereen vindt hem aardig en hij is heel oprecht en wil je graag helpen. Hij geeft om ons, en wij ook om hem’.
In de categorie pedagogisch medewerker bij de vraag ‘Hoe stimuleert deze leraar leerlingen om te ontdekken waar ze goed in zijn? Is bij de nominatie te lezen: ‘Ze benoemt hetgeen ze goed doen. Daardoor groeit hun eigenwaarde. Als een kind gefrustreerd is, helpt zij het kind door de frustratie te benoemen en het kind te laten nadenken met de vraag hoe zou het wel lukken?’

Vakjury kiest winnaars
Na de stemronde kiest een vakjury op basis van gesprekken met de top drie met de meeste stemmen binnen iedere categorie de winnaars. De jury baseert het eindoordeel onder andere op de omschrijvingen van de leraren bij de nominaties. Een goede inhoudelijke nominatie is dus belangrijk.

Winnaars 4 oktober bekend
Op dinsdag 4 oktober aanstaande, maakt wethouder Hugo de Jonge (Onderwijs, Jeugd en Zorg) tijdens een feestelijke bijeenkomst de winnaars van het jaar bekend.

Initiatief gemeente Rotterdam en schoolbesturen
De verkiezing Leraar m/v van het Jaar Rotterdam wordt georganiseerd door de gemeente Rotterdam en de Rotterdamse schoolbesturen.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Axel Dees, bestuursvoorlichter wethouder De Jonge, 06 – 57 53 75 81 of aj.dees@rotterdam.nl

Meer over leraar van het jaar in Rotterdam via www.leraarvanhetjaarrotterdam.nl