Direct naar de content

Start werkzaamheden Coolsingel

Vanaf 10 april tot 2 juli werkt de RET aan de tramrails bij Hofplein

De komende jaren werkt de Gemeente Rotterdam aan een nieuwe, ruime en aantrekkelijke Coolsingel. Na de Marathon Rotterdam, op maandag 10 april, beginnen de eerste werkzaamheden door de RET bij het Hofplein. De drie sporen die er nu liggen, worden vervangen door twee nieuwe sporen. Daarnaast worden er werkzaamheden aan de tramrails uitgevoerd ter hoogte van de Oldenbarneveltplaats.

Voorbereidend werk
Vooruitlopend op het inrichtingsplan van de Coolsingel vernieuwt de RET de tramsporen tussen Doelwater en Hofplein (zuidkant, Coolsingelzijde). Bij tramhalte Stadhuis worden de drie sporen vervangen door twee nieuwe sporen. Na jaren van intensief gebruik zijn ook de tramsporen bij de Oldenbarneveltsplaats aan vervanging toe. Zo blijft de tram een veilige, snelle en comfortabele verbinding, met zo min mogelijk hinder voor de omgeving.

Gevolgen voor de omgeving
Het aanleggen en vernieuwen van de tramsporen evenals het aan- en afvoeren van materialen door werkverkeer, kan geluidshinder veroorzaken. Daarnaast rijdt de tram met een aangepaste dienstregeling en route en krijgt het verkeer te maken met omleidingen. De Roparun zal gewoon doorgaan.

Verkeersinformatie
Via rotterdam.nl/onderweg, RTV Rijnmond en Stadskrant worden weggebruikers op de hoogte gehouden van de actuele verkeerssituatie in en om Rotterdam. Ook op decoolsingel.nl en via Twitter @Coolsingel010 is informatie te vinden over de werkzaamheden.

Reisinformatie OV
Voor uitgebreide reisinformatie en actueel reisadvies kijkt u op www.ret.nl/omleidingen of raadpleeg de app van de RET. Voor vragen kunt u ook telefonisch contact opnemen met de RET klantenservice, tel 0900 – 500 6010 (gebruikelijke kosten), bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 – 17.00 uur of via e-mail: klantenservice@ret.nl.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Visser, 06 – 82 51 77 42 of mae.dejongh@rotterdam.nl