Direct naar de content

Start Verkiezing Rotterdamse Leraar M/V van het jaar 2016

Goede leraren maken het verschil in het leven van een leerling. Om die bijzondere leraren in Rotterdam in het zonnetje te zetten, is er de verkiezing Leraar M/V van het jaar. Van maandag 22 augustus tot en met donderdag 8 september kunnen leraren worden genomineerd. Daarna kan iedereen stemmen op de genomineerde leraren.

Leraren hebben veel invloed op de schoolprestaties van leerlingen. Zij brengen niet alleen kennis over, maar weten ook hoe zij iedere leerling kunnen helpen zich zo goed mogelijk te ontwikkelen en het beste uit zichzelf te halen. Daarom wordt bij de nominatie gevraagd hoe de leraar leerlingen helpt bij het ontdekken en ontwikkelen van hun talenten. Leraren die het meest worden gewaardeerd, creëren een prettige en vellige leeromgeving voor hun leerlingen. Een nominatie bij de Verkiezing Leraar M/V van het jaar Rotterdam 2016 is voor leraren een grote blijk van waardering voor hun inspanningen.
De winnende leraren zijn een jaar lang ambassadeur voor goed onderwijs in Rotterdam.

Eerst nomineren dan stemmen
Van maandag 22 augustus tot en met donderdag 8 september kan iedere Rotterdammer een leraar nomineren. Dat kan op www.leraarvanhetjaarrotterdam.nl zijn verschillende categorieën: basisonderwijs, voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs, speciaal onderwijs, pedagogisch medewerker en lerarenteam.
Belangrijk is de omschrijving bij de nominatie. Want van maandag 12 tot en met vrijdag 16 september kunnen alle Rotterdammers stemmen op de leraar die ze het meest aanspreekt, via www.leraarvanhetjaarrotterdam.nl. De professionele jury die uit de top drie met de meeste stemmen de uiteindelijke winnaars kiest, kijkt ook naar de omschrijving bij de nominatie.

Op dinsdag 4 oktober maakt wethouder Hugo de Jonge (Onderwijs, Jeugd en Zorg) de leraren van het jaar bekend tijdens een feestelijke bijeenkomst.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Axel Dees, bestuursvoorlichter wethouder De Jonge, 06 – 57 53 75 81 of aj.dees@rotterdam.nl