Direct naar de content

Start Verkiezing Beste Leraar van het Jaar 2017

Nomineren kan vanaf vandaag

Welke leraar is zo speciaal, legt de lesstof goed uit, is altijd geduldig en verdient daarom de titel ‘Beste Leraar’? Vanaf vandaag kan er weer genomineerd worden voor de Verkiezing Leraar van het Jaar. Alle ouders, leerlingen, leraren en andere geïnteresseerden kunnen tot en met 7 september hun favoriete leraar van Rotterdam nomineren via www.leraarvanhetjaarrotterdam.nl.

De zes categorieën waarin leraren dit jaar genomineerd kunnen worden zijn pedagogisch medewerker, basisonderwijs, speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs (MBO) en als lerarenteam. De winnaars mogen zich een jaar lang ‘Beste leraar van Rotterdam’ noemen. In dit jaar zijn zij ambassadeur voor goed en inspirerend onderwijs in Rotterdam.

Stemmen en jurygesprekken
Vanaf 8 september kan er worden gestemd op de genomineerde leraren. Per categorie gaan de drie leraren met de meeste stemmen door naar de jurygesprekken. Een jury, bestaande uit onderwijsprofessionals, beslist uiteindelijk wie de 6 winnaars zijn. Dit doen zij aan de hand van een gesprek met de leraar en de ingezonden nominatieteksten. Tijdens de Verkiezing op 5 oktober worden de winnaars bekendgemaakt.

Waardering
De verkiezing Leraar van het Jaar Rotterdam is een initiatief van de gemeente Rotterdam en de Rotterdamse Schoolbesturen. Met de verkiezing willen gemeente en besturen Rotterdamse leraren in het zonnetje zeten. De mannen en vrouwen voor de klas zijn het kloppend hart van het onderwijs in Rotterdam. Goede leraren maken het verschil in het onderwijs en hebben veel invloed op de schoolprestaties van leerlingen. Zij brengen niet alleen kennis over, maar weten ook hoe zij iedere leerling kunnen helpen zich zo goed mogelijk te ontwikkelen en het beste uit zichzelf te halen.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Axel Dees, bestuursvoorlichter wethouder De Jonge, 06 – 57 53 75 81 of aj.dees@rotterdam.nl