Direct naar de content

Start Rotterdams kerstseizoen

met Lee Towers, een kinderkerstkoor en Dave's Wintervariété

Vrijdag 7 december is burgemeester Aboutaleb gastheer van de feestelijke opening van het kerstseizoen bij het stadhuis. Vanwege de werkzaamheden aan de Coolsingel staat de kerstboom dit jaar niet pal voor het stadhuis, maar aan de overkant op het Stadhuisplein. Rond 17.15 uur zal de burgemeester de kerstboomverlichting ontsteken. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Lee Towers en het kinderkerstkoor van ZangExpress. Na de ceremonie gaan de deuren van het stadhuis open voor een avondvullend programma.

Het programma buiten start met een muzikaal optreden van 300 schoolkinderen onder leiding van ZangExpress. Samen met zanger Lee Towers heeft het kinderkoor een mooi kerstrepertoire ingestudeerd. De leerlingen van Ieder Kind Een Instrument (schoolproject SKVR) en cursisten van SKVR Muziek verzorgen de instrumentale ondersteuning. Dave van der Wal en Evita de Roode zijn de spreekstalmeesters en Dave’s Wintervariété verzorgt de openingsact van de kerstlichtjesceremonie.

Programma

  • 17.00 uur – Muzikaal optreden van het kinderkerstkoor van ZangExpress samen met Lee Towers;
  • 17.15 uur – Toespraak burgemeester Aboutaleb, aansluitend de ontsteking van de kerstboomverlichting;
  • 17.30 uur – Muzikaal optreden van het kinderkerstkoor onder leiding van ZangExpress samen met zanger Lee Towers;
  • 18.00 uur – Einde programma buiten, start programma Open Stadhuis.

Iedereen is van harte welkom. Voor een aantal programmaonderdelen van Open Stadhuis is een (gratis) ticket nodig. Meer informatie een aanmelden op Winter Welkom.

Winter Welkom
De kerstboomceremonie is onderdeel van Winter Welkom, een evenementenprogramma verspreid over de hele stad.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, 06 – 53 28 48 13 of l.dejong@rotterdam.nl.

Voor meer informatie over Winter Welkom kunt u contact opnemen met Rosan van der Velde – marketing & communicatie Stichting Loodsen, tel. 06 – 102 265 15 of e-mail: rosan@stichtingdeloodsen.nl.