Direct naar de content

Start nomineren voor Rotterdamse Kinderrechten Award

Vanaf 2 september t/m 9 oktober 2020 kan iedereen weer mensen en organisaties nomineren die vrijwillig goede dingen doen voor kinderen in de gebieden van Rotterdam. Genomineerden maken dan kans op de Rotterdamse Kinderrechten Award. Deze prijs wordt door de gemeente Rotterdam uitgereikt aan het begin van de Week Tegen Kindermishandeling in november. Met het uitreiken ervan vraagt de gemeente aandacht voor de rechten van het kind.

Hiervoor zetten we graag een organisatie én een drietal mensen in het zonnetje die met hun initiatieven bijdragen aan het gezond en veilig opgroeien van kinderen tussen 0 en 18 jaar in de gebieden van Rotterdam. Van Hoek van Holland en Rozenburg naar Prins Alexander, Kralingen-Crooswijk en IJsselmonde. Mensen en organisaties nomineren kan via Rotterdam.nl/kinderrechtenaward

Wie kunnen er winnen?
Kansrijke initiatieven kunnen zeer uiteenlopend zijn: groot of klein. Ieder verhaal telt! Denk aan een buurtbewoner die een veilige plek biedt aan een kind dat het thuis moeilijk heeft. Een leraar die online pesten onder jongeren tegengaat. Een organisatie die spelactiviteiten in de wijk organiseert, zodat kinderen even weg zijn uit een onveilige thuissituatie. Of een stichting met een sport- en spelaanbod voor jongeren die niet met het reguliere aanbod kunnen meedoen.

Iedereen kan een persoon of organisatie nomineren. De genomineerden moeten wel actief zijn in de gebieden van Rotterdam en er wonen of gevestigd zijn. De drie genomineerde organisaties moeten op de dag van uitreiking elk een pitch geven over wat zij precies doen en waar zij graag de prijs voor willen inzetten. Een jury bepaalt dan welke organisatie wint. De jury bepaalt eerder welke persoon op welke plek eindigt. Dit wordt ook bekendgemaakt tijdens de uitreiking zelf.

Mooie geldbedragen
Naast het ontvangen van de Rotterdamse Kinderrechten Award, ontvangt een organisatie een bedrag van € 7500. De winnende persoon ontvangt de Rotterdamse Kinderrechten Award en het bedrag van € 1.250. De tweede persoon € 750, de derde persoon € 500. Deze mooie geldbedragen kunnen de winnaars weer inzetten voor hun initiatieven ten bate van kinderen.