Direct naar de content

Start nomineren voor Rotterdamse Kinderrechten Award 2021!

Vanaf woensdag 1 september 2021 kunnen Rotterdammers weer personen en organisaties nomineren voor de Rotterdamse Kinderrechten Award. Deze reikt de gemeente Rotterdam voor de vijfde keer uit. Dit jaar op zaterdag 20 november, tijdens het Kinderrechtenfestival in het Plaswijckpark. Met het uitreiken ervan vraagt Rotterdam aandacht voor de rechten van het kind. De gemeente zet hiervoor graag initiatieven in het zonnetje die bijdragen aan het gezond en veilig opgroeien van kinderen tussen 0 en 18 jaar in de gebieden van Rotterdam.

Wie maken kans? Kansrijke initiatieven kunnen zeer uiteenlopend zijn: groot of klein. Ieder verhaal telt! Denk aan een buurtbewoner die een veilige plek biedt aan een kind dat het thuis moeilijk heeft. Een leraar die online pesten onder jongeren tegengaat. Een organisatie die spelactiviteiten in de wijk organiseert, zodat kinderen even weg zijn uit een onveilige thuissituatie. Of een stichting met een sport- en spelaanbod voor jongeren die niet met het reguliere aanbod kunnen meedoen. Iedere buurt ken wel een actieve buurtbewoner of organisatie die het verschil maakt in het leven van kinderen. Mensen moeten ze alleen wel nomineren. Zo wonnen vorig jaar Engracia Vliet, een buurtmoeder die haar huis openstelt voor leuke activiteiten voor kinderen en Stichting Niet Graag Een Lege Maag, alias Johan ‘de boterhammenman’, die boterhammen smeert voor kinderen die geen lunch meekrijgen naar school.

Hoe kun je nomineren?
Iedereen wonende in Rotterdam en de gebieden van Rotterdam kan een persoon of organisatie nomineren via de webpagina Rotterdam.nl/kinderrechtenaward. Met uitzondering van mensen die in dienst zijn bij de gemeente Rotterdam. De organisaties of personen die worden genomineerd, moeten wel actief zijn in de gebieden van Rotterdam en er wonen of gevestigd zijn. De drie genomineerde organisaties moeten elk een filmpje insturen waarin zij vertellen wat zij precies doen en waar zij de prijs voor willen inzetten. Een jury bepaalt dan welke organisatie wint. De jury bepaalt eerder welke persoon op welke plek eindigt. Dit wordt ook bekendgemaakt tijdens de uitreiking zelf op zaterdag 20 november, tijdens het Kinderrechtenfestival in het Plaswijckpark. Nomineren kan tot 15 oktober 2021.

Mooie geldbedragen
Naast het ontvangen van de Rotterdamse Kinderrechten Award, ontvangt de winnende organisatie een bedrag van € 10.000. Dit jaar is er ook een geldbedrag van € 5.000 beschikbaar voor de 2e en € 2.500 voor de 3e organisatie die geselecteerd is door de jury. De winnende persoon ontvangt de Rotterdamse Kinderrechten Award en het bedrag van € 1.250. De tweede persoon € 750, de derde persoon € 500. Deze mooie geldbedragen kunnen de winnaars weer inzetten voor hun initiatieven ten bate van kinderen.